Au pretenții de promovare, însă i-a bătut o nou-promovată!

0

FC Argeș a suferit prima înfrângere din acest sezon competițional de liga a doua. Echipa pregătită de Nicolae Dica a pierdut la limită, 0-1, confruntarea de marți seară, din deplasare,  cu FC Bihor Oradea, formație nou-promovată în acest eșalon. Sursa foto: Facebook FC Bihor Oradea

Unicul gol al meciului a fost marcat de Ioan Hora(’51), care a trimis în plasă din fața lui Garutti. Piteștenii au făcut o primă repriză bună și au ratat ocazii mari de gol prin Gronner, Buhăcianu și Moldoveanu. După pauză, bihorenii au preluat inițiativa și au lovit bara prin Ioan Filip. Câteva minute mai târziu, Hora a profitat de o respingere a lui Garutti și a trimis în plasă din 6 m, spre nedumerirea defensivei oaspeților care pur și simplu a dormit în ghete. Ardelenii au fost foarte aproape de a face 2-0, însă Baican a trimis cu genunchiul pe lângă poartă din 6 m. Argeșul putea pleca cu un punct de la Oradea, însă Takayuki Seto a trimis cu capul în transversală, iar Gronner a reluat cu capul peste din centrarea lui Borța. În urma acestui rezultat, Argeșul a coborât pe locul 9, cu o zestre de doar 4 puncte, adunate în trei etape, cu 5 mai puțin decât FK Csikszereda, liderul campionatului. Prin rezultatele înregistrate în aceste trei runde, formația manageriată de Dani Coman nu arată că o echipă care se luptă pentru promovare, ci ca una de mijlocul clasamentului, deși FC Argeș are buget de primele patru locuri. În meciurile de până acum, jocul argeșenilor a avut mult de suferit, în special în ofensivă, unde Morar, Moldoveanu și Gronner au fost mâini moarte. Nici în defensivă lucrurile nu au stat prea bine, apărarea piteștenilor fiind destul de fragilă, în pofida jucătorilor cu experiență care au fost aduși. În următoarea rundă a sezonului, „vulturii” vor da piept cu FK Csikszereda, liderul campionatului, acest test urmând să arate în mare măsură valoarea grupării din Trivale.

FC Bihor Oradea – FC Argeș 1-0(0-0)

A marcat: Ioan Hora (’51)

FC Bihor Oradea: Accinelli – Seb. Cucu, Băican, Giafer, Ban (C. Jurj 28′) – Farcaș (Gunie 57′), I. Filip – Stahl (Gal 84′), Andr. Moga (Adl. Nica 84′), Sg. Jurj – Hora (cpt.)(A. Chirițoiu 57′)
Rezerve neutilizate: I. Rus – Sala, Gîdea, Curescu
Director tehnic: Gustavo Aragolaza

FC Argeș: Oncescu – Tofan (cpt.)(Borța 77′), G. Garutti, Esteban Orosco, Briceag – Seto, Doukoure (P. Petrescu 77′) – Y. Pîrvu (Andr. Dima 68′), Rob. Moldoveanu (Ghiocel 84′), Buhăcianu (Rădescu 68′) – Gronner
Rezerve neutilizate: Straton – M. Tudose, M. Dică, Dulcea
Antrenor: Nicolae Dică

Stadion: ”Iuliu Bodola” (Oradea – Bihor).

Arbitru: Dragoș Nicolae Lunca (Cluj-Napoca). Asistenți: George Bogdan Duță (Bacău) și Csaba Antal (Baciu – Cluj). Rezervă: Claudiu Ștef (Târgu Mureş).

Observator arbitri: Zoltan Tamaş (Odorheiu Secuiesc; Delegat joc: Romeo Malac (Timişoara).