Cinci tineri de la Școala Populară de Arte, într-o tabără de vară din Letonia

0

Amalia Ioana Nițu (Domnești), Ioana Elena Petrescu (Domnești), Ștefania Iulia Trandafir (Pitești), David Ștefan Stan (Vulturești) și Iulian Cristian Ilie (Bârla), sunt cei cinci elevi ai Școlii Populare de Arte și Meserii care au participat, săptămâna trecută, la Tabăra de vară „Paint the world” din Letonia.

Rutina zilnică, începând cu trezitul devreme, a cuprins un program intens, cu multe ateliere de muzică și artă, dar și de dezvoltare personală, care au durat uneori până seara târziu. Fiecare participant a putut astfel să conștientizeze o dată în plus valoarea timpului pe care îl are la dispoziție. Expunerea la mai multe genuri de muzică, contactul cu tineri de vârsta lor, cu preocupări artistice comune, dar care vin din culturi atât de diferite i-au obligat să-și ocupe locul în grup, să vorbească în limba engleză, să lucreze împreună, să-și pună la încercare abilitățile și creativitatea și mai ales să se susțină reciproc. Eforturile copiilor și ale instructorilor din toate cele 5 țări s-au concretizat într-un spectacol final, cu un public numeros, unde fiecare a reușit să-și pună în valoare calitățile artistice personale, dar și cultura propriei țări.

Programul structurat de către organizatori a fost extrem de solicitant, dar copiii au fost atât de ocupați să se distreze încât nici n-au observat cât de mult învață. Ca-n orice tabără, s-au legat prietenii dar, cel mai important, s-au creat conexiuni cu o rețea europeană de susținere a tinerilor pasionați de muzică și arte plastice, acesta fiind, de fapt, și obiectivul principal al acestei tabere.