A adormit cu țigara în mână și a dat foc la casă!

0

O femeie, în vârstă de 50 de ani, din comuna Beleți-Negrești a adormit cu țigara în mână. Se pare că, în timpul somnului, i-ar fi căzut țigara sau scrumul pe materiale textile care au luat foc. Din cauza fumului, femeia s-a trezit și a ieșit afară, de unde a sunat la 112 și a cerut ajutor. În timp ce ardea în interior, geamul s-a spart și atunci au izbucnit flăcări mari care s-au extins. Imobilul aflat în construcție, a fost distrus.

Patru echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanța SMURD de prim ajutor calificat, alături de personal al Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU), au acționat în comuna Beleți-Negrești pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.

 

Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării, au constatat că flăcările se manifestau la acoperișul unei locuințe, unde au ars grinzi din lemn pe o suprafață de aproximativ 100 mp, dar și în interiorul unei încăperi, unde au fost distruse obiectele de mobilier, materialele textile și o fereastră din lemn, au transmis reprezentanții ISU Argeș.

 

Paramedicii SMURD au asistat o persoana de sex feminin, în vârstă de 50 de ani, care acuza dureri la nivelul toracelui și stări de amețeală. În urma acordării primului ajutor calificat, femeia a refuzat transportul la spital. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost fumatul în timpul somnului.

Pompierii argeșeni atrag atenția că respectarea unor reguli simple pot preveni producerea unui incendiu cauzat de fumat, iar pentru înlăturarea riscului vă recomandăm:
* dacă vă întindeți în pat sau în fotoliu pentru a vă odihni, nu aprindeţi ţigara. Este foarte probabil să aţipiţi şi să daţi foc la pat sau la fotoliu. Mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor sau pe orice alt material combustibil şi astfel poate lua foc întreaga locuinţă;
* stingeți țigara în scrumieră, niciodată în coşul de gunoi şi nu lăsaţi scrumul sau ţigara să ardă în scrumieră;
* nu aruncați mucurile de țigară pe jos, în special în apropierea locuinței, a magaziilor de lemne, a depozitelor de furaje sau a adăposturilor de animale;
* dacă sunteți în autoturism și fumați, aveți grijă să nu aruncați restul de la țigară pe geam pentru că puteți incendia vegetația uscată de pe marginea drumului sau copacii;
* dacă fumați într-o încăpere, folosiți o scrumieră potrivită, grea, care să nu se răstoarne uşor și să fie confecţionată dintr-un material ce nu ia foc. Puteți pune în scrumieră puţină apă, care va favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări, sunt sfaturile reprezentanților ISU Argeș.