Administratori de firme judecați pentru înșelăciune !

0

Reprezentanții legali ai unor firme de reciclare sub acuzați de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave după ce au colectat deșeuri doar pe hârtie. Totul a ieșit la iveală după ce Administrația Fondului de Mediu a înregistrat documentele și a virat în jur de 58 de milioane de lei societății, sume ce s-ar fi cuvenit în cazul activității reale! Cei doi administratori au fost trimiși în judecată.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice – Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal, privind comiterea infracțiunii de înșelăciune care a produs consecinţe deosebit de grave. În urma probatoriului administrat polițiștii au stabilit faptul că o femeie și un bărbat, ambii în vârstă de 46 de ani din municipiul Curtea de Argeș, în calitate de administratori a două societăți comerciale, ar fi raportat colectarea nereală a cantității totale de aproximativ 29.000 de tone de deșeuri reciclabile.

În această modalitate ar fi fost creat un prejudiciu Administrației Fondului pentru Mediu în valoare de aproximativ 58.000.000 lei, reprezentând contribuția fiscală ce ar fi trebuit achitată pentru diferenţa dintre cantităţile de deşeuri corespunzătoare obiectivelor anuale, stabilite de legislaţia în vigoare şi cantităţile efectiv valorificate, respectiv gestionate în numele clienţilor pentru care au preluat obligaţiile.

Activitatea ilegală a avut loc în perioada 2015-2017. Legea prevede că agenții economici care produc mase plastice sunt obligați și să recicleze. Producătorii, pentru a respecta legea, au încheiat contract cu cele două firme care s-au obligat să colecteze și să recicleze cantitățile stabilite. În realitate, cei doi administatori, nu au întreprins nimic, doar au emis facturi către producători cum că au prestat conform contractului și ar fi reciclat în locul lor.  Producătorii au înaintat documentele la Administrația Fondului de Mediu pentru a face dovada reciclării iar în urma verificărilor a ieșit la iveală înșelăciunea. Pentru a recupera prejudiciul au fost aplicate măsuri asiguratorii pe bunuri imobile în valoare de 900.000 lei.  Dosarul penal urmează a fi înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș cu propunere de trimitere în judecată.