Proxenetul Rață prins și extrădat din Marea Britanie

0

Proxenetul Florin Oprea, zis „Rață”, a fost prins în Marea Britanie și adus marți seară în România pentru a-și ispăși pedeapsa. Acesta are de executat 5 ani și 4 luni pentru proxenetism și spălare de bani, fiind condamnat definitiv pe 11 iulie 2024 de Curtea de Apel Pitești.  

 

Florin Oprea,  în vârstă de 39 de ani, din Câmpulung, a fost condamnat, pe 11 iulie a.c., de Curtea de Apel Pitești, la 5 ani, 4 luni închisoare pentru proxenetism și spălare de bani. I-au fost confiscați peste 860.000 de lei obținuți din activități ilegale și o parte din această sumă o să ajungă la victime.

Anunțul extrădării lui a fost făcut de ministrul Justiției Alina Gorghiu, Ministrul Justiției. „Noi, la Ministerul Justiției, avem încă 299 de vouchere în cuantum fiecare de maximum 18.500 de lei pentru aceste victime ale infracțiunilor, de aceea cred că este foarte important să vorbim despre recuperarea prejudiciului la fel de mult ca despre pedepsirea infractorului”, a declarat ministrul Alina Gorghiu.

Ministerul Justiției acordă vouchere pentru nevoi urgente victimelor infracțiunilor. Acestea pot beneficia de un cuantum maxim de 5 salarii minime brute, respectiv suma de 18.500 lei. Pentru anul 2024 sunt prevăzute 300 de vouchere, dar, în funcție de necesități, numărul acestora poate fi suplimentat. Până acum a fost acordat un singur voucher unei victime care a solicitat.

Foto Evenimentul Muscelean