Turiști epuizați după ce au greșit traseul în Făgăraș!

0
Trei tineri, toți în vârstă de 21 de ani, din județul Suceava, au trăit o experiență neplăcută după ce au greșit traseul către Vârful Negoiu și au parcurs o distanță de două ori mai mare. Astfel, un traseu care în mod normal ar fi putut fi parcurs în 9-10 ore, celor trei tineri le-a luat 22 de ore. Tinerii erau echipați și aveau lanterne la ei, dar au cerut ajutorul salvamontiștilor argeșeni fiind epuizați. 
Despre acțiunea de marți seara, pe grupul de Facebook Salvamont Argeș scrie:”Grup de trei tineri epuizati, dupa ce parcurseseră aproximativ 40 km în drumul lor de la Bâlea spre Negoiu. Au greșit așa de serios traseul, încât s-au intors de 3-4 ori din drum, dupa ce parcurseseră ore multe mergând în direcții greșite. Nu, nu s-au uitat pe o harta, nu „prea” știau să o facă…
Au „reușit” Negoiu după aproximativ 22 de ore de mers, cu niște ocoluri greu de explicat aici! S-au bazat pe descrieri genul „din punctul X o iei la dreapta/stanga”, exact ca la indicațiile pe care ți le dă cineva într-un oraș, dacă nu ai Waze. Singurul punct forte -vârsta care i-a ajutat să reziste și să se termine totul cu bine, cu toate că nici mâncare „nu prea” au avut, singurul noroc fiind că apa este din belșug în Făgăraș.
Să mai scriem ceva despre informarea corectă, gestionarea resurselor proprii… credeți că mai are rost, când aproape în fiecare seară întâlnim acest tip de situații?”