Facturile de gaze naturale se majorează cu 25%!

0

Începând de luna viitoare, românii vor plăti facturi mai mari la gaze, după ce ANRE a probat majorarea cu 24,1% a tarifelor de distribuție pentru cel mai mare operator de distribuție gaze naturale din România. Anunțul a fost făcut de Asociația Energia Inteligentă (AEI).

”Această majorare vine după alte majorări stabilite de ANRE pentru aceste tarife de distribuție gaze: cu 11% în anul 2022 și cu 52,2% în anul 2023, respectiv în 3 ani am avut o dublare a tarifului de distribuție pentru acest operator. Această creștere a tarifelor se datorează în special ”gratuitățiilor” introduse în anul 2020 prin Legea 155/2020, care modifică vechea lege a energiei electrice și gazelor”, a transmis președintele AEI Dumitru Chisăliță.

Potrivit lui Chisăliță, conectările la sistem au fost făcute din fondurile companiilor de distribuție, care vor să își recupereze banii. Pentru acest lucru plătesc tot românii de rând care vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru facturi. Experții ne avertizează că scumpirile nu se vor opri aici, urmând ca din iarnă facturile să crească.