Judecată pentru o evaziune fiscală de 2,8 milioane lei!

0

O piteșteancă în vârstă de 74, de ani, patroana unei societăți de construcții civile este acuzată de evaziune fiscal în formă continuată. Anchetatorii au stabilit un prejudiciu de 2,8 milioane de euro, iar din cauză că suma este atât de mare, dosarul va fi judecat la Curtea de Apel Pitești.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice – Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal, privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în formă continuată.

În urma probatoriului administrat polițiștii au stabilit faptul că V.E. o femeie, în vârstă de 74 de ani, din municipiul Pitești, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi înregistrat în evidența contabilă, achiziții care nu au la bază operațiuni reale. În această modalitate ar fi fost creat, bugetului de stat, un prejudiciu de peste 2,8 milioane de lei, reprezentând TVA de plata dedus în mod fraudulos și impozit pe profit neplătit prin diminuarea în mod artificial a bazei impozabile, spun reprezentanții IPJ Argeș.

Dosarul penal urmează a fi înaintat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitești cu propunere de trimitere în judecată. Cauza intră în competența Curții de Apel Pitești din cauza prejudiciului foarte mare.