A treia ediție a Memorialului Constantin Cârstea, un succes! 

0

Cinci echipe de juniori au jucat acum câteva zile la Baza Sportivă Gloria, în memoria celui mai longeviv antrenor al Gloriei – argeșeanul Constantin Cârstea.

La ediția a 3-a a Memorialului Constantin Cârstea, au participat pe lângă Gloria Bistrița Năsăud U15, antrenată de Cristian Ploscar și formațiile Juniorul Suceava, ACS Kinder Sângeorgiu de Mureș, ACS Galactic Bistrița si ACS Transilvania Bistrița.

Gabriel Cârstea, fiul regretatului tehnician, dar și gloriile Dorel Zegrean, Sergiu Costin și Rică Nalați i-au premiat pe copii cu diplome, medalii, cupe și tricouri.

Constantin Cârstea a antrenat echipa bistrițeană timp de 11 sezoane, între 1992-2002 și în 2004-2005, acumulând 321 de meciuri. Avându-l pe Constantin Cârstea pe banca tehnică, Gloria Bistrița a reușit cele mai mari performanțe din istoria sa: câștigarea Cupei României în 1994, debutul în cupele europene și a jucat meciurile cu Real Zaragoza și Fiorentina.

Cârstea a evoluat în întreaga sa carieră de jucător numai la FC Argeş, între anii 1969 şi 1983. A strâns 244 de prezențe și 8 goluri în prima divizie, 11 meciuri și un gol în cupele europene, o selecție în reprezentativa României.

Fostul fotbalist, antrenor și președinte al clubului FC Argeș s-a stins din viaţă la Piteşti, pe 16 noiembrie 2009, în urma unei boli incurabile, la doar 60 de ani.

”Mulțumim Consiliului Județean Bistrița Năsăud, sponsorilor pentru contribuția avută la organizarea Memorialului Constantin Cârstea ediția a 3-a, dar și CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud pentru punerea la dispoziție a bazei sportive!”, a fost mesajul transmis de Gabriel Cârstea, la finalul competiției.