Noul manager de la Județean evaluează toate secțiile

0

Noul manager al Spitalului Județean de Urgență Pitești , Adrian Dumbravă, vrea o evaluare amănunțită a situației financiare și a personalului din cel mai mare spital din județ. Tocmai de aceea Adrian Dumbravă a început să facă vizite inopinate pe secții ale unității pe care o conduce și o analiză amănunțită a întregii activități. Astfel poate să îi cunoască pe oameni, în plus, vede la fața locului care sunt problemele. 

Adrian Dumbravă a preluat funcția de manager la sfârșitul lunii iulie. Încă de la început acesta și-a luat în serios atribuțiile. Primul pas făcut a fost solicitarea unei situații financiare ca să afle exact ce datorii are Spitalul Județean de Urgență Pitești. Apoi a evaluat problemele de personal. ”Mă așteaptă multă muncă, îmi dau seama la ce m-am înhămat. Rezultatele autentice ar trebui să se vadă imediat prin suflul pe care îl aduci. Avem probleme foarte, foarte mari, două secții care funcționează foarte greu din cauza lipsei de personal. Este preocupare maximă pentru mine. Este vorba de Secția de Anestezie și Terapie Intensivă și Secția de Psihiatrie”, a spus managerul care după discuția noatră uma să aibă o întâlnire cu un anestezist pe care intenționa să-l convingă să vină la SJU Pitești.

”Avem oameni nemaipomeniți în câteva specialități”

Ca să-i cunoască pe oamenii care lucrează în unitate, Adrian Dumbravă a făcut vizite pe secții, fără să le anunțe dinainte. A vrut să discute cu personalul, cu pacienții, să afle problemele și să constate dacă sunt disfuncționalități. S-a arătat extrem de mulțumit de activitatea unor echipe de medici.  ”Vreau să promovez, acolo unde forța umană există și chiar avem niște oameni de excepție. Vă spune un om care cunoaște foarte bine sistemul din țară dar și din străinătate. Avem oameni nemaipomeniți în câteva specialități. Secțiile respective vreau să le promovez, dar nu numai. Să le dezvolt la maxim, ca la centrele universitare, poate chiar peste! Ar fi păcat de băieții ăștia. Mă refer aici și mă gândesc la Secția de Cardiologie, pe întregul ei, inclusiv cu Angiografia și intervenția cardiovasculară. Și Neurochirurgia, la fel. Sunt oameni dedicați, oameni care lucrează și au făcut treabă foarte, foarte bună”, a spus Adrian Dumbravă.