Podul peste pârâul Bascov a fost finalizat

0

Primarul Cristian Gentea a anunțat că podul peste pârâul Bascov de pe strada Depozitelor a fost finalizat și dat în folosință, cu 9 luni mai devreme decât era prevăzut în contractul de execuție!

„La ora 09:51 a fost traversat de primul autoturism! Extrem de serios, partenerul nostru PORR Construct a lucrat impecabil și iată că, nu în mai 2025, ci în 23 august 2024, avem recepția unui segment important al infrastructurii rutiere din zona de nord a Piteștiului! Le transmit felicitările administrației municipale pentru exemplul dat constructorilor din România!

Podul este realizat din grinzi de beton prefabricat, are o lungime totală de 56,80 de metri, 2 benzi pentru circulația auto (7,8 metri pe sens) și trotuare.

Finanțarea este obținută de la Ministerul Dezvoltării prin Programul de Investiții „Anghel Saligny”! Mulțumiri secretarului de stat Vlad Ștefan Niculae, dar și deputatului Nicolae Georgescu pentru sprijin!

Durata de exploatare a podului, conform standardului Eurocode (standard actual), va fi de 100 de ani!”, se precizează în mesajul edilului pitestean