Zeci de amenzi pentru lucrări de construcții neautorizate!

0

Efectuarea lucrărilor de construcții este permisă numai pe baza unei autorizații de construire sau de desființare, în condițiile legii, cu respectarea prevederilor documentațiilor de urbanism, avizate și aprobate de administrația publică locală.


În acest sens, polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Construcții, Mediu și Activități Comerciale – Poliția Locală Pitești, cu atribuții în disciplina în construcții și afișaj stradal, au efectuat verificări, atât în baza sesizărilor primite de la cetățeni (un număr de 589, de la începutul anului), cât și prin autosesizare, în baza planurilor de acțiune stabilite la nivelul instituției, în scopul identificării și verificării lucrărilor de construire executate, cu respectarea legislației în vigoare.


Ca urmare a verificărilor, de la începutul anului 2024, polițiștii locali din cadrul serviciului au întocmit un număr de 124 procese-verbale de constatare și control/note de verificare și un număr de 68 procese-verbale de constatare și sancționare a contravențiilor, conform Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții și Legii nr. 185/2013 privind afișajul stradal, valoarea sancțiunilor fiind de 312.000 de lei.

Totodată, ca urmare a identificării lucrărilor de construcții efectuate în zonele de monument/sau de protecție a monumentelor, fără a deține avizul Ministerului Culturii, au fost depistate 4 infracțiuni, documentația find completată și transmisă către Parchet de către Serviciul Juridic din cadrul instituției, în scopul luării măsurilor legale, Poliția Locală neavând competență în acest sens.

Acțiunile vor continua și în perioada imediat următoare, în vederea identificării celor care nu respectă legislația în vigoare.