Pentru 120 de lei, a snopit în bătaie un bătrân!

0

O tâlhărie a avut loc în apropiere de biserica Sfânta Vineri, din Pitești, pe o alee. Un bărbat, în vârstă de 67 de ani, a fost atacat de un necunoscut care i-a cerut banii. Omul a fost lovit până a căzut la pământ. Atacatorul a continuat să-l lovească și în timp ce era prăbușit. A reușit să-i fure aproximativ 120 de lei și a fugit. Tâlharul a fost prins după o săptămână de căutări și miercuri 28 august, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. 

Gheorghe Daniel V., de 38 de ani, din Suseni, a atacat victima pe o alee de legătură între zona Sfânta Vineri  și strada Țepeș Vodă, din Pitești, pe data de 20 august. L-a lovit pe bărbatul, în vârstă de 67 de ani, din Pitești, care a încercat să se apere, dar la un moment dat s-a dezechilibrat și s-a prăbușit.  În timp ce era la pământ piteșteanul a fost lovit cu pumnii și picioarele de necunoscut. I-a furat banii din buzunar, aproximativ 120 de lei și a fugit. Victima a suferit multiple traumatisme și o fractură în zona bazinului, ajungând la spital.

Leziunile de pe mâini l-au dat de gol

Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești au efectuat cercetările întocmind dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. În zona în care a fost comisă tâlhăria, nu sunt camere de supraveghere. Oamenii legii aveau doar o descriere a autorului și a hainelor pe care le purta când a comis fapta. Au reușit să stabilească în ce imobil a intrat după atac și astfel au ajuns la Gheorghe Daniel V. care locuia cu chirie într-un bloc din zonă. Ofițerii BIC au făcut o percheziție în locuința bărbatului și au găsit hainele pe care le purta, când a comis fapta. Mai mult, individul încă avea pe față pe mâini urmele făcute de victimă când a vrut să se apere. De asemenea tâlharul avea leziuni specifice pe care le-a suferit când l-a lovit pe bărbat.

A primit mandat de arestare

Bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, marți 27 august. Miercuri,  procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești a înaintat Judecătoriei Pitești propunerea de arestare preventivă. A primit mandat pentru 30 de zile și s-a întors în arestul IPJ Argeș.  ”Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti. În temeiul art. 226 C.pr.pen. şi art. 223 alin. (2) C.pr.pen.(…) dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 zile, de la 28.08.2024 până la 26.09.2024, inclusiv a inculpatului V.G.D., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată prev. de art. 233 rap. la art. 234 alin. (3) C.pen. În baza art.275 alin. (3) C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia”, se precizează în hotărârea instanței. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.