Pronunțare amânată în procesul dintre Prefectură și C.J. Argeș

0

Astăzi, la Tribunalul Argeș s-a judecat anularea H.C.J. nr. 199/27.06.2024 privind actualizarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2024, în procesul deschis de Prefectura Argeş împotriva Consiliului Judeţean Argeş.

În luna iulie, prefectul Dragoș Predescu a atacat în instanță hotărârea motivând că reprezentanții CJ Argeș nu ar fi îndeplinit procedurile legale pentru demararea proiectului privind actualizarea bugetului.

Inițial termenul de judecată a fost dat pentru luna ianuarie 2025, pentru că instanțele se află în vacanța judecătorească, dar ulterior a fost stabilit pentru data de 28 august, având în vedere importanța actului administrativ contestat.

Inițiativa prefectului l-a înfuriat pe președintele CJ Argeș, Ion Mînzînă care a catalogat-o drept un ”abuz de funcția obținută politic”.

”Decizia Instituției Prefectului de a ataca hotărârea în integralitatea ei afectează sute de mii de argeșeni și pune în pericol proiectele de dezvoltare a cel puțin trei sferturi dintre localitățile județului. Pentru că, în afară de faptul că zeci de primării riscă să piardă astfel proiecte importante sau să nu le poate finaliza pe cele în implementare, cel mai grav este că sunt puse în pericol chiar și viețile oamenilor”, declara Ion Mînzînă referindu-se la proiectele din spitale blocate.

Miercuri a avut loc procesul iar judecătorii au anunțat că vor da ponunțarea pe data de 2 septembrie 2024.