Sancțiuni pentru ocuparea abuzivă a domeniului public, protecția mediului și activitățile comerciale

0

În perioada 19-25 august, polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Construcții, Mediu și Activități Comerciale – Poliția Locală Pitești au desfășurat multiple activități de control, conform atribuțiilor specifice celor trei domenii de activitate.   

Ca urmare a sesizărilor primite din partea cetățenilor, privind ocuparea domeniului public din jurul blocurilor, au fost efectuate multiple verificări în vederea identificării și a sancționării celor care nu respectă prevederile legale. Totodată, polițiștii locali cu atribuții în protecția mediului, din cadrul serviciului, au monitorizat și platformele de gunoi de pe raza municipiului Pitești, în vederea respectării modului de depozitare a deșeurilor menajere. În acest sens, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, conform H.C.L. nr. 283/2021 și Legii nr.101/2006.

În domeniul activității comerciale, au fost efectuate peste 100 de verificări pe raza municipiului Pitești, privind buna desfășurare a actului de comerț, atât în piețe, cât și în zonele adiacente, precum și verificări ale unităților de alimentație publică și ale acordurilor de ocupare a domeniului public. Au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale și două suspendări de activitate, ca măsură complementară, conform O.G. nr.99/2000.

Valoarea sancțiunilor aplicate de polițiștii locali din cadrul Serviciului Control, în perioada menționată, este de 14.800 lei. Acțiunile vor continua și în perioada următoare.