Un nou contract pentru forța de muncă din Penitenciarul Mioveni

0

Zest Wind, Faconnage Mecanique Bresle Plastics, Anepal Ambalaje, Plast Mould Part și Leoni Wiring Systems Pitești sunt companiile cu care, în prezent, deținuții din Penitenciarul Mioveni contribuie la bugetul instituției.

La nivelul întregului sistem penitenciar, s-au înregistrat creșteri semnificative față de luna anterioară (+1.989.034,87 lei), iar eforturile depuse de unitățile penitenciare urmează un trend ascendent, soldul lunii iulie 2024 atingând 8.867.072,74 lei. ”Ne-am propus să ajungem pe podium în clasamentul veniturilor realizate prin activitatea deținuților, însă, având în vedere că nu suntem singura unitate care participă la această competiție și că nivelul a crescut, am fost devansați cu câteva poziții în clasamentul general. Competiția stimulează performanța, ne motivează și ne inspiră, iar performanța aduce progres.

Având ca obiectiv să ne situăm pe podium până la sfârșitul anului și ținând cont de interesul crescut evidențiat de raportul de analiză, am extins, în colaborare cu Leoni Wiring Systems, o linie de producție și asamblare a produselor într-un spațiu din interiorul penitenciarului. Cu toate resursele disponibile și cu eforturi susținute, lucrăm alături de persoanele private de libertate pentru a reda societății oameni pregătiți, disciplinați și gata să se reintegreze în comunitate. În plus, considerând importantă și modernizarea unității noastre, am finalizat lucrările la brutărie și ne-am mutat echipele în punctul de primire al deținuților. De asemenea, continuăm lucrările la troița de la intrare, care va aduce lumina credinței în sufletele tuturor celor care intră în serviciu. Cu riscul de a ne repeta și de a părea clișeic, întregul nostru progres instituțional se bazează pe eforturi considerabile, stres și multă dăruire din partea polițiștilor de penitenciare implicați în această muncă” ne-a declarat directorul penitenciarului, Patric Ghebaru