Gala Puccini în deschiderea stagiunii la Filarmonica Pitești

0

            Filarmonica Pitești deschide joi seara, stagiunea a XVIII – a cu Gala Puccini, concert organizat cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la moartea marelui compozitor. Concertul vocal-simfonic extraordinar, susținut de orchestra simfonică a instituției, se va desfășura de la ora 19, la Centrul Multifuncțional.

Alături de artiștii instrumentiști ai Filarmonicii Pitești vor urca pe scenă dirijorul Cătălin Toropoc, sopranele Alexandra Grigoraș și Madeleine Pascu, tenorul Carlo Raffaelli și baritonul Federico Longhi.

 

 

În program, fragmente din opere celebre

 

În program, fragmente din operele „Le Villi”, „Edgar”, „Manon Lescaut”, „Boema”, „Tosca” și „Madama Buteterfly”.   Absolvent al Universității de Arte  „Ovidius” din Constanța, secția Interpretare Muzicală, baritonul Cătălin Toropoc își desăvârșește studiile dirijorale în țară și în străinătate. Ca dirijor, a debutat alături de Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Chișinău. Ca prim-solist al Operei Naționale din București, a colaborat cu operele din: Cluj-Napoca,  Iași,  Timișoara,  Craiova, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța și filarmonicile din București, Botoșani, Brașov. A efectuat turnee în: Austria, Germania, Franța, Italia, Elveția.

Alexandra Grigoraș este absolventă a Liceului de Artă din Piatra Neamț și a Conservatorului „Luigi Cherubini” din Florența. Câștigătoare a numeroase concursuri din Italia și din alte țări, a cântat pe scenele din Bologna, Palermo, Tenerife, Tokio. Dintre operele în care a cântat amintim: Nunta lui FigaroEvgheni OneghinBoemaTraviataTurandot.

            Madeleine Pascu și-a început cariera solistică la 25 de ani. Soprana, absolventă a Universității Naționale de Muzică București, acoperă „părțile dificile de soprană lirico-spinto, cu nuanțe dramatice destul de pronunțate, cum ar fi: Turandot, Santuzza, Lady Macbeth, Senta, Ortrud, multe dintre ele aflându-se chiar la confluența dintre vocea de soprană și cea de mezzo”. A urmat cursuri de măiestrie la Lübeck, Siena, București, Basel, Vancouver și Milano.

Carlo Raffaelli  studiază interpretare teatrală și cinematografică la New York Film Academy și Immagina. Absolvă Conservatorul de Muzică „Luigi Cherubini” din Florența (Italia) și Academia di alto perfezionamento per cantanti lirici în Teatrul „Pavarotti-Freni” din Modena. Urmează cursuri de masterclass și câștigă importante premii naționale și internaționale.

Federico Longhi s-a afirmat pe scenele internaționale datorită colaborării cu dirijori și regizori renumiți. A cântat în Italia, China, Franța, Germania. În prezent este profesor laParma, Milano, Novara, Arona și Milano. 

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 50 de lei sau 40 de lei în funcție de categoria locului. Pentru elevi și studenți un bilet costă 12,50 lei, respectiv 10 lei, iar pentru pensionari, 25 de lei, respectiv 20 lei.

I.I