A distrus ușa cu cuțitul și i-a amenințat pe vecini cu moartea!

0

Marți, polițiștii Secției 3 Poliție Pitești au pus în executare un Mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Pitești, privind pe un bărbat de 69 de ani, din Pitești, condamnat la un an și 2 luni de închisoare, ca urmare a săvârșirii infracțiunilor de distrugere și amenințare. Bărbatul a fost încarcerat.

Susținea că e apartamentul lui

Condamnarea piteșteanului vine după ce pe data 14 septembrie 2021 a distrus ușa de acces a unui apartament din Pitești și a amenințat 3 persoane cu moartea. Victimele sunt vecinii bărbatului. Acesta era băut când a comis fapta și susținea că apartamentul cu pricina ar fi trebuit să-i fie repartizat lui. ” În jurul orei 16.00, persoanele vătămate (n.r vecinii incupatului), se aflau în locuința lor împreună cu persoana vătămată (nora lor) și nepoata acestora, în vârstă de 5 ani. La ușa apartamentului s-a prezentat inculpatul Tudor B. care fiind sub influența băuturilor alcoolice și motivând că nu i se permite accesul în locuința persoanelor vătămate, pe care o consideră a sa, a distrus ușa de acces în imobil, lovind-o în mod repetat cu un cuțit de bucătărie. Totodată, inculpatul Tudor B. a amenințat toate persoanele aflate în apartament, spunând că îi omoară pe toți și le taie gâtul, fapt ce le-a produs o stare de temere. Întrucât starea de agitație și comportamentul agresiv al inculpatului nu s-a ameliorat nici în prezența organelor de poliție, s-a procedat la conducerea acestuia la Spitalul de Psihiatrie Sf. Maria Vedea unde s-a dispus măsura internării pentru efectuarea de investigații medicale”, scrie în rehizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

Condamnat cu executare

Tudor B. a fost trimis în judecată entru distrugere și amenințare. Judecătoria Pitești l-a condamnat, în luna mai a acestui an, la un an și 2 luni închisoare cu executare. În plus, pentru că în urma expertizei psihiatrice s-a stabilit că Tudor B. suferă de tulburare de personalitate și la momentul comieii faptei avea discernământ diminuat, instanța a dispus ”luarea măsurii de siguranță a obligării la tratament medical față de inculpatul BT, până la însănătoşire sau până la obtinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol”.  Hotărârea a fost atacată iar Curtea de Apel Pitești a dat, marți 10 septembrie, decizia definitivă, prin care a respins apelul. Bărbatul a fost ridicat de polițiși și a fost dus la Penitenicarul Mioveni unde a fost încarcerat pentru a-și executa pedeapsa.