Acuzat de ultraj după ce a vrut să facă poze cu ursoaica relocată

0

Incident grav, petrecut pe Transfăgărășan joi, când echipa de relocare a ursoaicei agresive aștepta ca mamiferele să intre în cușcă.

O mașină a oprit în curbă,  într-o zonă marcată cu linie continuă, și un bărbat, care avea un bebeluș în brațe, a coborât să fotografieze animalele ademenite de mâncarea pusă, drept capcană, în cușca de relocare. Când i s-a atras atenția de pericolul la care se expune atât el cât și copilul, dar și traficul rutier, individul a devenit agresiv verbal cu inspectorii silvici. S-a ales cu dosar penal pentru ultraj.

Dragoș Predescu, Prefectul județului Argeș a declarat despre cele petrecute: “A oprit să facă poze cu ursul ce urma să fie relocat! Inspectorii silvici au încercat să îl oprească, dar s-a opus și a devenit agresiv verbal. Se fac cercetări pentru ultraj!

În această după-amiază, echipa care se ocupă de relocarea urșilor de pe Transfăgărășan a încercat să îndepărteze un bărbat care a coborât dintr-un autoturism la mică distanță de ursul ce aproape intrase în cursa instalată. Era periculos, cu atât mai mult cu cât, bărbatul a ieșit din mașină cu un copil în brațe. Inspectorii silvici s-au lovit de un refuz din partea persoanei pe care încercau să o convingă să nu se pună în pericol. Discuția a degenerat! Un echipaj al Jandarmeriei Argeș a venit în sprijin, a luat măsurile legale impuse de situație și a aplicat două sancțiuni contravenționale.

 

Conform Inspectoratului de Poliție Argeș, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș s-au sesizat din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj asupra personalului silvic, faptă prevăzută de art. 257 C.P., iar documentele întocmite vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș.

 

Condamn ferm comportamente precum cel al turistului de la care a pornit incidentul! Inginerii silvici au avut o reacție demnă de lăudat, încercând să procedeze în așa fel încât nimeni să nu fie în pericol. Nici oamenii, nici animalul!

Revin cu apelul public: este interzisă de lege oprirea pentru a fotografia sau filma urșii, dar și hrănirea animalelor.”