Jucător de la FC Argeș exclus de la Lotul Național!

0

Unul dintre jucătorii dați de FC Argeș lotului național Under 19 a fost implicat în timpul acțiunii tricolorilo, într-un scandal și în cele din urmă a fost exclus din lot și trimis acasă de selecționer.

Astfel, doi juniori nu au vrut să iasă la încălzire n minutul 69 al primului amical jucat de Româniai U 19 în Finlanda, fiind supărați probabil că nu au fost titulari! După meci, selecționerul Ion Marin i-a exclus din lot, ba mai mult le-a luat bilete de avion și i-a trimis acasă! Printre cei doi se numără și fotbalistul lui FC Argeș, Gabriel Gheorghe. Celălalt jucător este Luca Băsceanu (Farul Constanța). Jucătorul piteștenilor a fost împrumutat în această vară de la Rapid, fiind fotbalist de profil ofensiv. La prezetnarea de acum 10 zile, clubul FC Argeș spunea despre el: ”Posedă un fizic puternic, este rapid, tehnic, cu forță de pătrundere și ultimă pasă. Are 1.76m înălțime, iar piciorul său de bază este dreptul. Până să vină la Rapid, în 2022, Gabriel a fost format la academia celor de la Juniorul București, academie care l-a propulsat către giuleșteni și pe Rareș Ilie. El a ajuns în Giulești după ce a câștigat Campionatul Județean U17, organizat de FRF, și a fost declarat jucătorul finalei cu ACSM Codlea (6-1). În acest sezon a debutat în Superligă în meciul Rapidului cu Petrolul. A fost remarcat de Neil Lennon, fostul antrenor al giuleștenilor, în meciurile de pregătire ale Rapidului din această vară, acesta asemănându-l pe noul nostru fotbalist cu Roy Keane. A debutat la seniori în sezonul 2022/23, la doar 15 ani și 10 luni, în meciul de Cupă Rapid vs CSC Dumbrăvița, sub comanda lui Adi Mutu. A jucat constant la naționalele de juniori ale României, având selecții la România U17, U18 și U19”.

Acțiunea României U 19 din Finlanda a programat două meciuri cu țara gazdă. Primul s-a terminat 0-0, iar al doilea 4-0 petru români. ”Inițial, jucătorii Gabriel Gheorghe (CFC Argeș) și Luca Băsceanu (Farul Constanța) au fost convocați pentru acțiunea din Finlanda, dar, după primul meci, au fost excluși din lot și trimiși în țară pe 7 septembrie” a menționat FRF. Selecționerul Ion Marin a confirmat pentru ziarul Fanatik: „I-am trimis acasă pentru că ieri au refuzat să iasă la încălzire spre finalul jocului. Poate că erau supărați că n-au fost titulari, dar mai era un joc. Toată lumea o să primească minute. Depinde doar de evoluția lor la cluburi dacă îi voi mai convoca. Dacă vor convinge, vor veni lot. Mă gândesc că e un mare semnal de alarmă comportamentul lor”,