Condamnat după ce și-a tâlhărit concubina!

0

Un piteștean, în vârsă de 27 de ani, a fost condamnat la 1 an și 9 luni închisoare, cu suspendare, după ce a fost judecat pentru tâlhărie calificată și distrugere. Tânărul a atacat-o pe fosta lui concubină, căreia i-a spart parbrizul la mașină și i-a sustras un telefon Iphone ca să nu poată apela 112. În timpul procesului femeia și-a retras plângerea, dar nu l-a mai putut salva pe inculpat de la condamnare. Acesta a scăpat de acuzația de distrugere, nu și de cea de tâlhărie. 

 

În luna aprilie a acestui an, Ionel S., de 27 de ani, din Pitești, i-a întins o cursă fostei concubine cu care voia să se întâlnească și vorbeacă. A pus pe altcineva să-i dea mesaj și că o cheme la o benzinărie de pe bulevardul Nicolae Bălcescu. Când fosta parteneră a ajuns, Ionel S. a recurs la violență. Între cei doi a izbucnit un conflict iar bărbatul a distrus parbrizul autoturismului BMW 320, la volanul căreia venise femeia, după ce l-a lovit cu pumnii.

În fapt, persoana vătămată și inculpatul au avut o relație de concubinaj din luna noiembrie 2023. În ziua de 03.04.2024, în jurul orelor 12:40, persoana vătămată s-a deplasat în parcarea din spatele benzinăriei Mol amplasată pe bd-ul Nicolae Bălcescu din Pitești, în urma unui mesaj primit în acest sens de la martora (…) soția inculpatului, aici aflându-se și inculpatul (n.r. Ionel S.). În momentul în care persoana vătămată a intenționat să sune la poliție, inculpatul i-a smuls telefonul Iphone 13 mini din mână, motiv pentru care persoana vătămată s-a dus în incinta benzinăriei și a cerut un telefon de la angajații benzinăriei pentru a suna la poliție, dar nu a mai sunat, în benzinărie intrând inculpatul Ionel S . De aici a plecat la domiciliul mamei sale, după care s-a dus cu mama sa la poliție pentru a anunța evenimentul, la secția de poliție fiindu-i restituit telefonul anterior menționat”, scrie în rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. Anchetatorii menționează că femeia a fost deposedată de telefon ”prin acte de violență, pe fondul unor acțiuni agresive și prin smulgere”.

A recunoscut acuzațiile

După isprava din benzinărie, o săptămână mai târziu, Ionel S. a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, apoi, procurorii au dispus împotriva lui măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. A fost trimis în judecată iar dosarul a ajuns la Judecătoria Pitești.” Cu ocazia audierilor inculpatului, atât din cursul urmării penale cât şi din faza de judecată, acesta a recunoscut şi regretat fapta comisă (…) În privința nivelului de educaţie, vârsta, situaţia familială şi socială a inculpatului, instanța reține că inculpatul are studii primare, deși are vârsta de 27 de ani, are un domiciliu stabil și nu avea o ocupație la momentul comiterii faptei care să-i asigure obţinerea licită a veniturilor, deși nu există nicio probă din care să rezulte că ar suferi de vreo boală ce îl pune în imposibilitate de a munci”, consemnează magistrații în motivarea deciziei care a fost dată luni 16 septembrie, la Judecătoria Pitești.

 

Pedeapsă cu suspendare

Deși în timpul procesului femeia și-a retras plângerea, Ionel S. a scăpat doar de acuzația de distrugere nu și de cea de tâlhărie calificată. Asta pentru că, potrivit legii, la tâlhărie calificată urmărirea penală poate să înceapă și din oficiu fără a fi necesară plângerea prealabilă. Bărbatul  fost condamnat la 1 an și 9 luni închisoare, cu suspendare. Are un termen de supraveghere de 3 ani, timp în care este obligat să presteze 120 de zile, de muncă neremunerată, în cadrul Primăriei Pitești sau a Casei Județene de Pensii Argeș. În plus, instanța a dispus prelevarea de probe biologice de la inculpat pentru introducerea profilului său genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.