Caz șocant: A bătut un necunoscut pe stradă!

0

Un caz șocant s-a petrecut marți, 17 septembrie, în jurul orei 18.00, pe strada Exercițiu, din Pitești.  Un tânăr care era lângă o casă de pariuri s-a apropiat de un bărbat care se afla pe stradă și a început să-l lovească, din senin! Nu-l cunoștea, nici nu avusese loc vreun conflict între cei doi. Apoi, a urcat liniștit într-un autobuz și a dispărut din zonă. La coborâre era așteptat de polițiști și a ajuns în arest. 

Ionuț Damian Ș., de 20 de ani, din Pitești este cunoscut de polițiști mai ceva ca un cal breaz. El este recidivist, și marți când a comis infracțiunea, se afla în recidivă postcondamnatorie. Tânărul s-a apropiat de un bărbat, în vârstă de 45 de ani, și a început să-l lovească cu palmele peste față și cu pumnii în cap, fără a exista un motiv întemeiat și fără a-l cunoaște. În timpul agresiunii, un martor a intervenit și a strigat la el să înceteze. Atunci Ionuț Damian Ș. s-a îndreptat furios către martor, hotărât să-i dea și lui o lecție. De frică, bărbatul s-a încuiat în mașină. Omul a reușit însă să-l filmeze pe agresor și a sunat imediat la 112 punând la dispoziția oamenilor legii imaginile surprinse.

Este judecat în mai multe dosare

Polițiștii sosiți la fața locului l-au recunoscut pe agresor și cu ajutorul martorilor au stabilit că Ionuț Damian Ș. a urcat într-un autobuz. Echipajul oamenilor legii a pornit pe urmele lui și tânărul a fost săltat de anchetatori chiar în timp ce cobora în stație, din mjilocul de transport în comun. După audieri, Ionuț Damian Ș. a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, pentru comiterea infracțiunii de loviri și alte violențe. Tânărul recidivist a fost condamnat la 2 ani închisoare, cu suspendare, în ianuarie anul acesta, într-un dosar de tâlhărie calificată. Mai are pe rolul Judecătoriei Pitești, în curs de judecată, un alt dosar de tâlhărie calificată, unul de furt calificat, unul de distrugere și altul de conducerea unui autovehicul fără permis. Având în vedere ieșirile violente de care a dat dovadă în timpul comiterii faptelor, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești a cerut Judecătoriei Pitești, obligarea tânărului la tratament medical de specialitate. De două ori instanta a admis cererile, ultima dată, în luna august, judecătorii au respins solicitarea procurorilor.