Italian în arest după ce a sustras o brățară cu diamante!

0

Angajata unui magazin de bijuterii din Argeș Mall a sunat la 112 și le-a spus polițiștilor că a văzut în centrul comercial un bărbat care cu o zi înainte a furat o brățară din aur din lanțul unității din care face parte. Polițiștii Secției 4 l-au găsit pe bărbat în galerie, și după ce l-au legitimat și l-au percheziționat i-au găsit în buzunar o brățară care încă avea atașat prețul pe ea. Individul, italian cu rezidență în Curtea de Argeș, furase bijuteria din Argeș Mall, cu puțin înainte să fie luat la întrebări de oamenii legii. 

”În ziua de 18 septembrie a.c., în jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești au fost sesizați despre faptul că în incinta unui complex comercial din muncipiul Pitești a fost observată o persoană cu semnalemnte ce corespund unei persoane care anterior, în ziua de 12 septembrie a.c., ar fi sustras o brățară din aur dintr-un magazin de profil din municipiul Pitești. La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției 4 Poliţie Pitești, care l-au depistat pe bărbatul în cauză, iar cu ocazia controlului corporal, asupra acestuia a fost găsită o brățară ce părea a fi din metal prețios, având atașată o etichetă specifică bijuteriilor”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.

Prejudiciu de 14.000 de lei

Bărbatul a susținut că bățara a fost cumpărată de el din Italia și nu a apucat să îi dea eticheta jos. Oamenii legii nu l-au crezut și au început să verifice prin magazinele de profil. Au găsit o vânzătoare care sesizase dispariția brățării și, disperată, se uita pe imaginile de surprinse de camerele de supraveghere în încercarea de a identifica hoțul. Angajata l-a recunoscut pe italianul care puțin timp înainte vizitase magazinul. Ea a declarta că bărbatul a pus-o să-i arate mai multe brățări. Le-a analizat și a ales una dintre ele, apoi a cerut să i se facă o reducere. În timp se vânzătoarea se ocupa de calculul pentru discount, el a sustras una dintre brățările din aur cu diamante, în valoare de 14.000 de lei. Apoi, pretextând că trebuie să meargă la mașină să ia banii a plecat!

 

Din fericire, înainte să dispaă, a fost recunoscut de vânzătoarea altui magazin din care italianul furase și cu o zi înainte. Polițiștii au stabilit că italianul mai era cu doi bărbați, români, care îl așteptau în mașină, în parcare. Pe numele lui Vicenzo G., de 39 de ani a fost întocmit dosar penal pentru furt. El a fost reținut pentru 24 de ore. Cercetările continuă. În plus a fost sesizat și Inspectoratul pentru Imigrări pentru a se stabili legalitatea șederii sale în țara noastră.