Superliga: Avancronică etapa a zecea

0

După cele 3 zile pline de de meciuri (18!) din Liga Campionilor ne îndreptăm fără nici măcar o zi de pauză spre campionatul intern. Competiția continuă cu etapa a zecea. Avem, ca de obicei în ultima perioadă, meciuri de vineri până luni cu două derby-uri (neașteptate) la vârful clasamentului Superligii.

FC Botoșani – Gloria Buzău, primul meci al etapei

Dacă pentru Gloria ultima poziție în clasament este de așteptat având în vedere că este nou-promovată, FC Botoșani se pare că nu și-a rezolvat problemele în vară și se va lupta din nou pentru salvare. Cele două echipe sunt la egalitate de puncte, cu câte 6.

Tot vineri avem și primul meci de la vârf între locurile 2 și 3, Oțelul – Dinamo. Putem spune că Oțelul nu mai este o surpriză, dar Dinamo continuă să se mențină între primele echipe și a revenit cu o victorie etapa trecută după ce pierduse cu liderul „U” Cluj.

Sâmbătă intră în scenă CFR și FCSB, echipe care încă nu se ridică la așteptările suporterilor lor. CFR este totuși pe 5 și poate avansa în cazul unei victorii într-un meci restanță, dar FCSB e abia pe locul 12. „Feroviarii” se deplasează acum la Sibiu iar FCSB primește vizita Petrolului.

Duelul „universităților”

Duminică începe cu Farul – Sepsi iar seara avem cel mai așteptat meci al rundei, „U” Cluj – Universitatea Craiova. Craiovenii sunt într-o scădere de formă, adunând doar 1 punct în ultimele 3 meciuri și o eventuală înfrângere i-ar zdruncina și mai serios. Clujenii, din postura de lider surprinzător, cu siguranță vor dori să închidă câteva guri cu o victorie și în plus să bucure astfel și o asistență presupus numeroasă.

Program complet:

 Vineri: FC Botoșani – Gloria Buzău, Oţelul Galaţi – Dinamo București

Sâmbătă: FC Hermannstadt – CFR Cluj, FCSB – Petrolul

Duminică: Farul Constanța – Sepsi, „U” Cluj – Univ. Craiova

Luni: UTA Arad – Poli Iași, Unirea Slobozia – Rapid București