Transportator acuzat de furt de mărfuri

0

După ce a obținut o cursă pe bursa de transporturi, administratorul uni firme i-a produs clientului o pagubă de 16.000 de lei după ce a sustras din încărcătura pe care avea obligația să o ducă la destinație. După ce a fost prins, reprezentantul societății s-a ales cu dosar penal și urmează să fie trimis în judecată sub acuzația de furt. 

 

Plângerea a fost făcut la Secția de Poliție Rurală Albota care au întocmit dosar penal aflat sub supravegheea Parcehtului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de furt.  Anchetatorii au stabilit că faptele au fost comise de Gabriel T., de 33 de ani, din Poiana Lacului, administratorul unei firme de transporturi.

”Din cercetări s-a stabilit că în cursul lunii decembrie, o persoană, identificată în urma cercetărilor ca fiind un bărbat de 33 de ani, din Poiana Lacului, având calitatea de reprezentant al unei societăți de transport, ar fi sustras din gestiunea unei societăți din Bradu, cantitatea de 1.410 kg de piese din aluminiu, rezultate în urma activității industriale.

Prejudiciul cauzat a fost estimat la peste 16.000 de lei.

În urma cercetărilor, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Ștefănești, s-a stabilit că în ziua de 12 decembrie 2023, bărbatul în cauză ar fi efectuat un transport rutier de mărfuri pe ruta Scornicești-Bradu, împrejurare în care s-ar fi abătut de la traseul pe care trebuia să îl urmeze, deplasându-se pe raza orașului Ștefănești, într-o locație unde ar fi transferat bunurile în alt mijloc de transport. Bunurile ar fi fost ulterior valorificate la un centru de fier vechi, contra sumei de aproximativ 6.000 de lei”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș. În timpul anchetei, prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

Dosarul finalizat a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.