Tâlhărit pentru un pretins accident!

0

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, din comuna Mălureni a fost condamnat la 1 an și 9 luni închisoare cu suspendare, după ce a comis o tâlhărie. Bărbatul, s-a crezut în Vestul Sălbatic și a urmărit un șofer cu mașina, l-a blocat în trafic, l-a lovit cu pumnul și i-a furat 50 de lei, pretextând că victima i-ar fi accidentat copilul. Nu, nu este povestea drobului de sare din Prostia Omenească a celebrului Ion Creangă, ci realitatea zilelor noastre. 

Pe data de 5 ianuarie 2024 un piteștean a mers la stația Petrom din Bascov, acolo de unde urma să ia pe cineva. Omul era la volanul unei mașini în benzinărie când a văzut un copil de aproximativ 6 ani, care a alergat din zona pompelor către ușa de intrare a magazinului din stația peco. Micuțul a tecut prin fața mașinii și cel de la volan a oprit brusc, spune el, fără să-l lovească. Ulterior, bărbatul a luat pasagerul care îl astepta și când să plece s-a trezit lângă mașină cu părinții copilului care erau foarte agitați și îl acuzau că a dat cu mașina peste băiețel. ”Având în vedere faptul părinții acelui copil erau foarte agitați, persoana vătămată s-a speriat și a plecat din stația peco către centrul orașului Pitești, fiind în mașină cu martorul (…) și cu martora (…) pe care o luase la ocazie. Când a ajuns pe b-dul Niolae Bălcescu, persoana vătămată a oprit în stația de autobuz situată pe partea dreaptă a părinții carosabile pentru a coborî martora (…) moment în care, lângă mașina persoanei vătămate, paralel cu aceasta și puțin în fața mașinii, a oprit un autoturism din care au coborât inculpatul G. Vasile și concubina sa. Partea vătămată a menționat faptul că inculpatul avea în mână o bâtă din fier cu lungimea de aproximativ 50 cm. și a început să-i adreseze cuvinte și expresii jignitoare, spunându-i totodată că el este de etnie rromă și că agresează și taie persoane, după care i-a cerut să-i dea toți banii pe care îi are asupra lui. Numitul (…) i-a spus încă o dată că nu l-a lovit cu mașina pe copil, motiv pentru care nu-i dă nicio sumă de bani, iar inculpatul G. Vasile s-a apropiat și mai mult și a încercat să îl lovească cu pumnul în zona capului, însă nu a reușit deoarece s-a ferit. Inculpatul G. Vasile a continuat să fie agresiv verbal spunând că dacă copilul său pățea ceva îl juca în picioare, după care l-a lovit cu pumnul în zona ochiului stâng pe numitul (n.r partea vătămată) și i-a cerut toți banii pe care îi avea asupra sa. Din cauza faptului că persoana vătămată s-a speriat foarte tare, i-a dat inculpatului G.Vasile suma de 50 de lei și după ce a luat banii, inculpatul G Vasile a înmânat suma de bani concubinei sale”, scrie în rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

Condamnare cu suspendare

Vasile G., de 30 de ani, din comuna Mălureni, a negat acuzațiile. Împotriva lui existau însă trei declarații de la martori care îl contraziceau și imaginile surprinse de camerele de supraveghere din benzinărie pe care se observa că bărbatul nu a lovit copilul cu mașina dar și faptul că a fost amenințat de inculpat imediat după presupusul accident.  Autorul a fost trimis în judecată și condamnat. ”Cu ocazia audierilor inculpatului din cursul urmăririi penale, acesta a recunoscut doar parțial comiterea faptei, însă în cursul judecății a recunoscut integral situația de fapt reținută în sarcina sa, astfel cum a fost descrisă în rechizitoriu”, scrie în motivarea sentinței Judecătoriei Pitești. În timpul procesului inculpatul s-a împăcat cu cel pe care l-a agresat și omul nu a avut pretenții civile. Judecătorii l-au condamnat pe Vasile G. la 1 an și 9 luni închisoare cu suspendare pentru tâlhărie calificată. Are un termen de supraveghere de 3 ani.  În plus, bărbatul este obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Mălureni sau Primăriei Merișani, pe o perioadă de 120 de zile. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.