Primar cercetat penal pentru furt și delapidare!

0

Primarul comunei Cocu, Gheorghe Țucă, este cercetat penal pentur furt de energie electrică și delapidare. Edilul, al cărui mandat se va încheia în octombrie, a pus un electrician care se ocupă de mentanța iluminatulului public din comună, să îi facă o instalație clandestină, care să pornească direct de la stâlpii din stradă, la care să lege două lămpi amplasate în gospodăria lui și care îi iluminau curtea și casa. Astfel, din banii publici, plătiți de Primăria Cocu, pe lângă iluminatul public, edilul își plătea și energia electrică folosită în curtea lui. 

 

”În ziua de 21 septembrie a.c., polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat din comuna Cocu sustrage energie electrică.

Ca urmare a sesizării, la fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului, împreună cu reprezentanții furnizorului de energie electrică, constatând că în curtea locuinței indicate, se găseau două lampi de iluminat (din care una era funcțională) care erau racordate la rețeaua electrică stradală.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt de energie electrică, delapidare și folosirea de instalații clandestine pentru ocolirea echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate, sub supravegherea Pachetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș despre acest caz.