Falși transportatori au înșelat mai multe societăți!

0

Doi bărbați au dat un tun de 20.000 de lei după ce au contractat anumite transporturi de mărfuri pe care nu le-au efectuat.

Cei doi escroci, găseau curse pe bursa de transporturi, sunau la cei interesați, dădeau asigurări că vor efectua transportul și emiteau factură, prin care solicitau un avans. Pentru credibilitate, facturile erau emise în numele unor scietăți cunoscute, care nu aveau nicio legătură cu cei doi infractori, aceștia folosind ilegal datele firmelor respective.

M.P. în vârstă de 52 de ani, din comuna Bascov, și S.D.M. în vârstă de 34 ani, din orașul Costești, despre ei fiind vorba, au fost reținuți.

”Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, în ziua de 26 septembrie a.c., au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară la locuința unui bărbat de 34 de ani, din Costești.

În urma cercetărilor a rezultat faptul că bărbatul, în complicitate cu un alt bărbat, de 52 de ani, din Bascov, în cursul lunii noiembrie 2023, ar fi indus în eroare mai multe persoane și societăți comerciale, prin contractarea unor servicii de transport, neonorate ulterior, fiind emise în acest sens mai multe facturi fictive, în numele altor entități comerciale.
Prejudiciul cauzat se ridică la suma de aproximativ 20.000 de lei.

Polițiștii l-au reținut pe bărbatul de 34 de ani, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
Cercetările continuă cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, pentru stabilirea întregii activități infracționale”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.