Cel mai iohannist după Iohannis este Mircea Geoană

0

Încep prin a vă spune că dintre sutele de articole scrise din 2014 până în 2019, prin care i-am avertizat pe cititorii mei să nu îl voteze pe Klaus Iohannis, cel mai citit a fost următorul.

X

Klaus Iohannis: ”Poate optăm pentru deșertificare, Țările fără păduri au noroc la petrol”

 

“Țările fără păduri au noroc la petrol, uitați-vă la statele din Golf, unde vedeți pe acolo păduri?” a declarat Klaus Iohannis Agenției LOL.

 

“În acest sens am spus că voi pune pe agenda CSAT următoarea problemă: e mai bine cu păduri și săraci sau fără păduri și bogați precum Emirate, Arabia Saudită, Qatar sau Quwait?”

 

“De aceea am întors în Parlament Codul Silvic, a explicat Klaus Iohannis, deoarece încă nu avem o concepție clară, adică dacă optăm pentru varianta arhaică, în care codrul era frate cu românul, sau pentru soluția modernă a deșertificării.”

 

Șeful statului a precizat că în cazul în care se va lua decizia despăduririi complete a României, pentru ca deșertul să ne ofere petrol, a purtat deja discuții cu reprezentanții firmei austriece Holzindustrie Schweighofer pentru a ne ajuta în acest sens.

 

X

 

Acest articol are 38 de mii de share și 100 de mii de vizualizări, ceea ce pentru un ziar scris în provincie este destul de mult. Publicat în data de 10 mai 2015, articolul a fost comentat de către români în fel și chip. Foarte puțini au fost aceia care și-au dat seama că este vorba despre o ironie, majoritatea cititorilor au luat lucrurile în serios. Suficient cât să îmi spun că nu a avut rost să ajung sub lupa cenzurii, să fiu pus pe lista neagră și să fiu blocat pe rețelele de socializare pentru un electorat capabil să fie dus de nas în asemenea hal. Concluzia pe care o trag de aici este că Iohannis nu e de vină, sunt de vină partenerii strategici care ni l-au băgat pe gât, serviciile de intelligence care au pus la cale scenariul prin care a fost ales în două rânduri, precum și justiția care l-a protejat.

 

Deși nu am cum să aduc probe concrete, voi spune că, după opinia mea, Klaus Iohannis a fost implantat la Sibiu de Germania, pentru a se ocupa de transferul de proprietate de la Frontul Etnic German către Forumul Democrat al Germanilor din România. Se știe că Frontul Etnic German a fost o organizație nazistă, trecută în ilegalitate chiar de pe vremea regelui Mihai, condamnată apoi de Tribunalul de la Nurnberg, așadar, averea acestui Front aparținea statului român. În calitatea de primar al Sibiului, Iohannis a solicitat în mod ilegal retrocedarea acestei averi și a obținut-o în favoarea organizației germanilor din Sibiu.  Pentru a face figură de primar de succes, Iohannis a beneficiat de un cadou și anume desemnarea Sibiului drept Capitală Culturală Europeană, în 2007, exact când România devenea menbru al UE. Această desemnare i-a adus fonduri europene și guvernamentale. Germania conducea Europa. Desigur, nu putem trage la răspundere nicio țară străină pentru că ne-ar fi plantat un președinte, dar în schimb am putea să ne întrebăm cine din România a dus la îndeplinire scenariul. Dar, vorba românului, prinde orbul, scoate-i ochii.

 

Iohannis a fost alesul deoarece avea bube în cap, afacerile sale imobiliare frauduloase fiind un lanț de care putea fi tras oricând ar fi încercat ceva pe cont propriu. A fost lăsat să nu facă nimic, să afișeze un lux de neam prost, în schimb, a pus sau păstrat în funcțiile care depindeau de el pe cine a trebuit și a trimis românii la cules sparanghel când a trebuit. În momentul în care Angela Merkel a plecat, Iohannis a fost preluat, probabil fără să înțeleagă ce i se întâmplă, de către celălalt important partener strategic, cel mai important, de peste ocean. A fost o minge pasată de la unii la alții.

 

Vin alegerile și observăm că toți candidații importanți au, la rândul lor, probleme în baza cărora ar putea fi ținuți în lesă. Cel mai vulnerabil este Mircea Geoană, cu banii primiți  drept șpagă de la unii și de la alții pentru promovare în Parlament, cu cluburile și yahturile de lux pe care le frecventa, cu fotografiile compromițătoare pe care le-a dat presei soția lui Cristian Rizea. La rândul ei, Elena Lasconi are un dosar greu administrat de Kovesi. Nicolae Ciucă e apăsat de povestea cu Nassiryia și, cine știe, cu anumite sume primite pentru celebra sa carte promovată pe bani publici. Probabil că George Simion este cel mai găurit, pentru că de curând deputata Ana Predescu a demisionat din AUR și a dat o declarație bubuitoare pe care v-o pun aici spre luare aminte, în caz că v-ar interesa un vot extremist.

 

„După Caritas, AUR este cea mai mare farsă şi hoţie din istoria recentă a României! Și eu, la fel ca mulţi cetăţeni şi colegi parlamentari de bună credinţă am crezut în construcţia AUR, am adus rezultate în alegerile locale, dar în AUR nu este despre voturi, rezultate sau construcţie politică. Fără structură de partid, nenumărate sabotaje şi ”meciul vândut” ca în tot restul ţării, 20 de mii de braşoveni mi-au acordat votul de încredere pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Braşov. Din păcate, George Simion şi conducerea partidului nu au nicio legătură cu nimic din ceea ce înseamnă interesul românilor şi al României, singurul lor stăpân fiind banul. Este regretabil că astfel de golani, precum George Simion, ajung nu doar să facă parte din Parlamentul României, ci îndrăznesc să candideze la Preşedinţia României şi mai mult de atât, să profite de situaţia grea în care se află mulţi români cărora le vinde iluzii”, a declarat Ana Predescu, potrivit bzb.ro.

 

Dintre toți, Marcel Ciolacu pare să aibă scheletul din dulap cel mai mic, pentru că a lămurit-o cu diploma de bacalaureat, nu a folosit certificatul de revoluționar, iar despre o anumită relație amoroasă a dat o dezmințire. Cine știe însă ce s-a mai întâmplat în această perioadă în care conduce Guvernul?

 

În concluzie, românii sunt principalii vinovați de existența în istoria noastră a unui anume Klaus Iohannis și tare mă tem să nu repete greșeala.

 

În opinia mea, Mircea Geoană este cel mai iohannist după Iohannis, ca lungime a lesei, ca obiceiuri, ca nevastă.

 

Ar fi bun pentru alții, nu pentru români.

 

Gheorghe Smeoreanu

(Această rubrică apare în zilele de luni și joi)