Fugar condamnat, prins după 5 zile! Judecat în baza Legii Anastasia!

0

 

Condamnat definitiv la o pedeapsă de 5 ani închisoare, un bărbat din comuna Călinești s-a sustras executării pedepsei cu toate că știa că pe numele lui a fost emis un mandat. Fugarul a stat ascuns, fiind prins de polițiști după 5 zile. A fost condamnat în baza ”Legii Anastasia” după ce a urcat la volan băut, a condus o mașină neînmatriculată și a provocat un accident în timpul căruia a rănit două persoane.  

Un accident rutier a avut loc în noaptea de 9 spre 10 iulie 2022, la Călinești, unde doi pietoni au fost acroșați de un Audi. După impact, cu toate că victimele erau la pământ, șoferul și-a continuat drumul fără ca măcar să încerce să le acorde ajutor, fără să cheme ambulanța. Accidentul a avut loc la miezul nopții, când un bărbat de 22 de ani, din Dobrotești, județul Teleorman și o femeie de 45 de ani, din Călinești, mergeau pe marginea șoselei pe lângă o bicicletă, îndreptându-se către satul Valea Corbului. Cei doi au fost acroșați de o mașină. Ambele victime au fost transportate la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Cristian U., atunci în vârstă de 41 de ani, din Călinești, a fugit de la locul accidentului și a fost găsit acasă de polițiști. Oamenii legii l-au pus să sufle în etilotest iar aparatul a indicat o concentrație de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că, autoturismul condus de bărbat avea valabilitatea numerelor de înmatriculare expirată.

5 ani cu executare!

Cristian U. a fost condamnat la 5 ani de închisoare, ca urmare a săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autoturism neînmatriculat, conducere sub influența alcoolului, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție. Sentința a rămas definitivă și pe 26 septembrie. Judecătoria Topoloveni a emis pe numele lui un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Bărbatul nu s-a predat și a fugit de acasă, ca să nu poată fi ridicat de oamenii legii. A fost dat în urmărire pe motiv că se sustrăgea executării pedepsei și a fost prins marți, de polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești. A fost dus la Penitenciarul Mioveni unde a fost încarcerat.