Dani Mocanu lăsat de instanță să plece la Chișinău

0

Cunoscutul manelist Dani Mocanu, aflat sub măsura controlului judiciar într-un dosar de tentativă de omor ar putea pleca la Chișinău. Tribunalul Argeș i-a admis luni cererea de modificare a controlului judiciar pentru a participa la un concert pe Arena Chișinău, alături de Tzancă Uraganul și Betty Salam.  Procurorii nu sunt de acord ca solistul să părăsească țara și au contestat, marți 15 octombrie, decizia dată de magistrați.

Pe data de 25 septembrie, Dani Mocanu a depus la Tribunalul Argeș o cerere de modificare a controlului judiciar. Acesta se află sub măsura contrololui judiciar din octombrie 2023 (n.r până atunci fiind în arest la domiciliu), iar una din obligațiile impuse de judecători este aceea de a nu părăsi teritoriul României. Solistul a încheiat un contract să cânte în cadrul unui concert la Chișinău, alături de Tzancă Uraganul și Betty Salam, pe data de 9 noiembrie. De aceea, a cerut instanței să i se permită să meargă în Republica Moldova pentru a susține concertul.

Are concert la Arena Chișinău

Primul tremen s-a judecat pe 8 octombrie, atunci când magistrații au amânat pronunțarea pe data de 14 octombrie. Solistul, care are probleme cu legea, a obținut acordul judecătorilor.  ”…admite în parte cererea inculpatului, Mocanu Daniel, de a depăși limita teritorială a țării, în următoarele condiții: în perioada 08.11.2024, ora 12:00-10.11.2024, ora 22:00, pentru a se deplasa în Republica Moldova, în vederea susținerii concertului Party Mania, din data de 09.11.2024, în sala Arenei Chișinău din municipiul Chișinău”, după cum scrie în hotărârea Tribunalului Argeș din 14 octombrie.

Procurorii se opun

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș nu sunt de acord cu plecarea manelistului și au depus marți cotestație, aceasta urmând să se judece la Curtea de Apel Pitești. Se pare însă că manelistul a fost sigur că va obține acordul instanței de a merge la Chișinău.

Dovadă stau afișele și postările de promovare ale concertului făcute cu mult înainte de a fi dată hotărârea magistraților. Pe 25 septembrie ( în ziua în care a fost depusă cererea la instanță) , agenția RB Agency posta pe pagina de Facebook: ”Atenție – Party Mania 1! Fraților, spargem barierele! Cel mai incendiar concert al toamnei va fi pe 9 Noiembrie la Arena Chișinău! Tzancă Uraganul / Dani Mocanu / Betty Salam ne vor cânta Hiturile momentului, “Alo baza baza”, “Hai să ne iubim la nemții”, “Ciocolata”, “ Money”, “Havana” și multe altele”. Pe 29 septembrie, cu mult înainte de a fi data sentința, Tzancă Uraganu a postat pe Facebook același text de pomovare a spectacolului cu afișul. Un bilet la concertul amintit costă între 500 și 3.000 de lei. Rămâne de văzut dacă Dani Mocanu va ajunge să urce pe scemă la Chișinău! Depinde de magistrații Curții de Apel Pitești unde se va judeca contestația procurorilor.

Judecat pentru tentativă de omor

Reamintim că Dani Mocanu a fost trimis în judecată în noiembrie 2022, alături de fratele lui, într-un dosar de tentativă de omor. Cei doi au provocat un scandal într-o benzinărie din Pitești. Împreună cu fratele lui, Nando – și alți indivizi, interpretul s-a năpustit cu furie asupra unor bărbați cu care înainte avusese o dispută. În timp ce Dani Mocanu în ținea pe unul dintre rivali, fratele lui l-a lovit pe acesta cu o bară metalică. Victima a suferit o fractură craniană. Întreaga scenă a fost surpinsă de camerele de supraveghere ale benzinăriei.