Hramul bisericii la Parohia Frătici! Procesiune cu veșmântul Cuvioasei Parascheva

0

Parohia Frătici, din comuna Vedea, a sărbătorit hramul bisericii, sub îndrumarea preotului paroh Constantin Ghețea.

Evenimentul a fost marcat printr-o slujbă deosebită, la care a participat un sobor de preoți, care au adus împreună rugăciuni de binecuvântare pentru credincioși.

 

Momentul central al sărbătorii a fost procesiunea solemnă cu veșmântul Sfintei Cuvioase Parascheva, cunoscută în Ortodoxie pentru ocrotirea și mijlocirea sa către Domnul Iisus. Sfânta Parascheva, pomenită în Biserica Ortodoxă ca un model de smerenie și sfințenie, amintește de cuvintele Mântuitorului: „Fericiți cei curați cu inima, că aceia vor vedea pe Dumnezeu” (Matei 5, 8).

Credincioșii au luat parte cu evlavie la această procesiune, având convingerea că rugăciunile adresate prin mijlocirea Sfintei Parascheva vor aduce har și binecuvântare în comunitate.

Acest moment de comuniune a fost însoțit și de lecturi biblice, precum cea din Epistola către Coloseni: „Îmbrăcați-vă, dar, ca niște aleși ai lui Dumnezeu, sfinți și iubiți, cu milostivire, bunătate, smerenie, blândețe, îndelungă răbdare” (Coloseni 3, 12). Astfel, slujba hramului a reprezentat nu doar o prăznuire exterioară, ci și un îndemn la trăirea virtuților creștine în viața de zi cu zi.

După slujbă au fost dăruite 150 de porții cu mâncare și iconițe. Credincioșii prezenți au simțit puterea rugăciunii și au plecat întăriți sufletește, recunoscători pentru darurile primite în această zi de sărbătoare.