Director de la o instituție din Pitești nu mai are voie să profeseze!

0

Fostul director al Casei de Cultură a Studenților Pitești, Daniel Ionescu, nu mai are voie să ocupe funcția de conducere, nici să exercite profesia de profesor, antrenor gimnastică ritmică şi dans sportiv. Este decizia Judecătoriei Pitești, acolo unde se judecă dosarul de viol, în care a fost trimis în judecată fiind acuzat că a întreținut relații sexuale cu o minoră în vârstă de 16 ani care îi era elevă.   

 

Dosarul de viol a fost trimis în judecată, pe data de 10 octombrie, fiind înregistrat la Judecătoria Pitești. Potrivit rechizitoriului Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, Daniel Ionescu, în vârstă de 42 de ani, ar fi întreținut raporturi sexuale cu o minoră în vârstă de 16 ani, elevă la trupa de dans pe care acesta o antrena,  în perioada decembrie 2023 – mai 2024 ”abuzând de încrederea și autoritatea conferite de calitatea sa de director al unei instituții de educație non-formale, unde persoana vătămată frecventa mai multe cursuri”.  Pe 22 iulie, Daniel Ionescu a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunere de luare a unei măsuri preventive. A doua zi, însă, a fost eliberat, dispunându-se în cazul său măsura controlului judiciar timp de 60 de zile.

A cerut revocarea controlului judiciar

La o zi după ce dosarul a ajuns la instanță, fostul director a depus o plângere la măsura controlului judiciar în care cerea să fie revocată măsura. Ulterior a retras solicitarea. Pe 14 octombrie judecătorii au verificat măsura preventivă pe care au prelungit-o. ”…constată legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar luată faţă de inculpatul I.D, menţine măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpatul I.D, precum și obligaţiile impuse inculpatului prin ordonanţa nr. x din data de 23.07.2024 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, până la o nouă verificare, dar nu mai târziu de 60 de zile”, scrie în hotărârea judecătorilor.

Nu are voie să ia legătura cu minora

Potrivit deciziei, pe durata controlului judiciar Daniel Ionescu nu are voie să părăsească țara, nu are voie să se apropie la mai mult de 100 de metri de minora cu care ar fi întreținut relații sexuale nici să ia legătura cu ea ”direct sau indirect, pe nicio cale”, dar cel mai important, este obligat ”să nu exercite profesia/meseria/activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta, respectiv i se interzice, pe durata controlului judiciar, să exercite funcţia de director, profesor, antrenor gimnastică ritmică şi dans sportiv”, după cum se precizează în hotărârea din 14 octombrie a Judecătoriei Pitești. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată. Până ieri nu fusese atacată de niciuna dintre părțile din dosar.  Următorul termen de judecată va fi în camera preliminară pe data de  14 noiembrie.