Administrator de bloc judecat pentru delapidare

0

Un piteștean, în vârstă de 44 de ani, administratorul unei asociații de proprietari, va fi trimis în judecată sub acuzația de delapidare. Acesta este acuzat că și-ar fi însușit din încasările provenite de la locatari suma de 22.000 de lei, bani din care și-a achiziționat bunuri persoanele. Dacă va fi găsit vinovat riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani. 

 

Dosarul a fost instrumentat de  polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice. Oamenii legii au fost sesizați despre faptul I.V., un bărbat de 44 de ani, din Pitești, și-ar fi însșit niște bani din gestiune. Au demarat cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare în formă continuată.

”În urma probatoriului administrat a rezultat fapul că în perioada 2021 – 2023, bărbatul în calitate de administrator, al unei asociații de propreitari din Pitești, ar fi utilizat sumele de bani pe care le gestiona, pentru a-și achiziționa bunuri și servicii în scop personal, fără aprobarea conducerii asociației, încălcând astfel prevederile Legii 196/2018, cauzând un prejudiciu de peste 22.000 de lei,

În vederea recuperării prejudiciului s-a procedat la instituirea măsurii asiguratori a sechestrului”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.  Dosarul urmează să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.