Județul răscolit de polițiști! 32 de percheziții în operațiunea ”Jupiter”

0

În dimineața de 22 octombrie 2024, polițiștii au continuat operațiunea ,,JUPITER”, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și a Inspectoratului General al Poliției Române.

Astfel, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au pus în executare 32 de mandate de percheziție domiciliară, în județul Argeș.

4 percheziții domiciliare sunt efectuate într-un dosar penal de evaziune fiscală, aflat în urmărire penală proprie a Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

Din verificări a rezultat că o persoană, în perioada 2021 – 2023, ar fi comercializat prin intermediul magazinelor proprii mărfuri alimentare și nealimentare, fără a înregistra în actele contabile veniturile realizate, valoarea prejudiciului fiind de 40.000 de lei.

7 percheziții domiciliare sunt efectuate într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals informatic, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni.

Din verificări a rezultat că o persoană, în luna mai 2024, ar fi indus în eroare mai multe persoane fizice și juridice privind efectuarea unor servicii de transport, însușindu-și bunurile pe care trebuia să le livreze, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 76.000 de euro.

15 percheziții domiciliare sunt efectuate într-un dosar penal de evaziune fiscală, aflat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

Din verificări a rezultat că o persoană, în perioada 2019 -2022, în calitate de administrator, ar fi ascuns sursa impozabilă sau taxabilă și ar fi omis evidențierea în actele contabile ale societății veniturile realizate, valoarea prejudiciului fiind de 366.000 de lei.

6 mandate de percheziție domiciliară sunt puse în executare într-un dosar aflat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind comiterea infracțiunii de înșelăciune.

Din cercetări a rezultat că două persoane, în calitate de șoferi, angajați la o societate comercială, ar fi indus în eroare 2 persoane juridice, cu privire la efectuarea unor servicii de transport, însușindu-și bunurile pe care urmau să le livreze.

Valoarea prejudiciului cauzat este de aproximativ 450.000 de lei.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic și a luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea situație de fapt și a întregii activități infracționale a persoanelor cercetate.