În aceeași noapte, prins de două ori conducând băut și fără permis!

0

Un tânăr, în vârstă de 24 de ani, din comuna Uda, a fost reținut de polițiști după ce a fost prins de două ori, în aceeași noapte, în timp ce conducea un Opel prin Curtea de Argeș deși nu este deținător de permis de conducere și era băut. A doua oară după ce a fost oprit de echipaj, tânărul abia ce plecase de la audieri unde pe numele lui fusese întocmit dosar penal. 

În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 02:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au depistat un tânăr de 24 de ani, din Uda, în timp ce conducea un autoturism Opel, iar în urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române, a rezultat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În timpul controlului, oamenii legii l-au pus pe Florin R. să sufle în etilotest. Aparatul indica faptul că a consumat acool, concentrația în aerul expirat fiind de 0,65 la mie. Pentru a i se stabili alcoolemia, șoferul a fost însoțit de oamenii legii la spital unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge.

După o oră, oprit  din nou de polițiști!

În jurul orei 2.00 a fost dus la sediu pentru audieri. Pe numele lui a fost întocmit dosar penal pentru conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului. În fața anchetatorilor, tânărul a susținut că își dă seama de gravitatea infracțiunii comise și a spus că regretă fapta. Se pare că au fost doar vorbe-n vânt! Altfel nu se explică faptul că, o oră mai târziu, a fost prins, din nou, la volanul Opelului, fiind băut și fără permis. A fost reluată procedura de testare cu etilotestul, de data aceasta aparatul indicând o concentrație de 0,45 la mie în aerul expirat.

”În aceeași noapte, la aproximativ o oră după prima intervenție, același conducător auto a fost din nou oprit în trafic, la volanul aceluiași autoturism. Ca urmare a acestor fapte, polițiștii au dispus continuarea urmăririi penale pentru infracțiunile de conducere fără permis și sub influența alcoolului iar în urma probatoriului administrat, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore”, a precizat subcomisar Marius Rizea, ofițer de relații cu presa al IPJ Argeș.

Ieri, tânărul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, ca urmare a măsurii preventive aplicate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, pentru asigurarea cadrului legal necesar finalizării cercetărilor.