Închisoare, cu suspendare, pentru 14 litri de țuică!

0

Un bărbat, din comuna Recea, a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Pitești după ce a furat 14 litri cu țuică din gospodăria vecinului lui.  Inculpatul, un om în vârstă, a găsit poarta și ușa magaziei descuiate a profitat că proprietarul nu era acasă și a plecat cu mai multe bidoane de tărie. În timpul procesului vecinul nu s-a constitut parte civilă. Cu toate acestea bătrânul a primit o pedeapsă cu suspendare pentru furt calificat.  

Fata a fost comisă la data de 19.06.2022 atunci când inculpatul se afla în dreptul gospodăriei vecinului lui, din comuna Recea. Profitând de faptul că poarta de acces în curte nu era încuiată și că  proprietarul nu se afla în locuința sa, inculpatul a intrat în gospodărie apoi s-a dus în anexa gospodărească unde a observat mai multe bidoane pline. După ce a gustat și a observat că în recipiente se afla ţuică a luat o parte din acestea, cantitatea astfel sustrasă fiind de 14 litri, după cum reiese din rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești.

Obligat să muncească în folosul comunității!

Procesul a fost judecat la Judecătoria Costești acolo unde a primit o condamnare de 1 an și 6 luni cu amânarea aplicării pedepsei. Procurorii au contestat decizia și Curtea de Apel Pitești a dat sentința definitivă. Bărbatul a rămas cu aceeași condamnare, dar cu suspendare. ”…condamnă pe inculpatul (…), la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de furt calificat săvârşită la data de 19 iunie 2022. … dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani,” se precizează în sentință.  Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul Primăriei comunei Recea ori în cadrul Primăriei comunei Izvoru, pentru o perioadă de 80 de zile. În timpul procesului păgubașul nu s-a constituit parte civilă, astfel că inculpatul nu are de plătit despăgubiri.