A câștigat Trump, semn că Occidentul nu se mai îneacă în propria sa vomă

0

 

Sincer, nu am crezut că Donald Trump poate câștiga alegerile, credeam mai degrabă că Deep State este mai puternic. Credeam, de asemenea, că Occidentul se va îneca în propria sa vomă progresistă. Iată însă că s-a produs un miracol, semn că națiunile suportă cât suportă nebunia, dar se însănătoșesc, nu de la sine, ci pentru că există Dumnezeu.

 

Să vedem acum ce reacții vom avea de la Bruxelles, fiindcă e clar că Europa a rămas în urma Americii din punct de vedere al curajului, al onestității, al normalității.

 

Din câte ne spune istoria, mulți vor începe să renunțe la discursul dement al globalismului, aștept multe ajustări de frică, ceea ce e bine, măcar de frica marginalizării trebuie să știe anumite persoane, așa cum și noi ne-am temut. Numai că noi, anti – progresiștii, am avut și curajul de a spune, câteodată mai apăsat, câteodată mai voalat, adevărurile în care credeam.

 

Dacă intuiesc bine, multe se vor schimba și în România, vor pleca la groapa de gunoi a istoriei politicienii fără curaj, cei care fac sluj la Bruxelles, cei bizari, cei care s-au jucat de-a globalismul. Concret, victoria lui Trump aduce vânt în pânze pentru AUR, iar George Simion ar câștiga dacă nu ar fi atât de imatur, ceea ce va face ca naționaliștii români sadea să lase locul unora mai ponderați, anume celor din PSD și lui Marcel Ciolacu. Chiar cred că acum alegerile din România se mai limpezesc, glumițele, vorbele în doi peri, șmecheriile vor fi mai puțin credibile, pentru că sunt unii care s-au cam purtat precum Partidul Democrat și Kamala Harris, iar acum sunt nevoiți să facă un pas înapoi.

 

Într-un articol mai vechi, îl citam pe Donald Trump, care spunea: „Există un nou fascism de extremă stânga care pretinde loialitate absolută. Cine nu vorbește limba lui, cine nu-i execută ritualurile, nu-i recită mantra și nu-i respectă poruncile va fi cenzurat, interzis, pus pe lista neagră, persecutat și pedepsit. Nouă nu ni se va întâmpla asta”. Lui nu i s-a întâmplat și mă bucur, nu mi s-a întâmplat nici mie să îmi ofer loialitatea progesismului, iar acum îi rog pe cei care au exagerat să facă un mic pas înapoi.

 

Pe de altă parte, nu îmi fac idol nici măcar din Trump, pentru că problemele lumii sunt mari și multe.

 

Aș ține cu Trump până la moarte dacă nu și-ar băga picioarele în încălzirea globală, dacă nu ar împinge protecționismul la limita nebuniei, dacă nu ar susține Israelul ca și cum palestinienii nu ar exista, dacă nu ar fi avut uneori exprimări bizare, ca aceea că a fost în Gaza și a înțeles că fâșia s-ar putea transforma într-o stațiune de lux mai tare decât Monaco. Aș fi ținut și cu Kamala dacă nu aș fi înțeles apropierile din ce în ce mai strânse dintre democrați și Soros, dacă nu ar fi încurajat bizareriile corectitudinii politice, mai ales din universități, dacă nu ar fi avut certe înclinații globaliste, dacă ar fi avut  o soluție a problemei imigrației, dacă nu ar fi venit cu ciudățenii stângiste. Observați că abordările celor doi au fost diametral opuse, ceea ce înseamnă că democrația favorizează polarizarea ideologică și socială, iar când asta se întâmplă la dimensiunile Americii, e grav. Din păcate, nici Kamala, nici Trump nu au avut curajul, sinucigaș electoral, de a declara că se preocupă de armonizarea unor puncte de vedere, de dialogul cu întreaga națiune, cu întreaga omenirea chiar, renunțând la retoricile ipocrite, la formule gen ”axa răului”, la demonizarea Sudului global, la pretențiile de jandarm universal. No way! Acestea fiind spuse, mă tem că nici Trump nu va reuși să pună măcar un strop de sănătate mintală, ca să nu mai spun de viziune cu adevărat democratică și umanistă în funcționarea CIA, că nu va ieși din capcana lui Tucidide în relația cu China, că nu va declara că SUA s-au săturat să mai fie hegemonul lumii.

X

 

Venind strict la ale noastre, simt o mare ușurare că Mircea Geoană îmi confirmă părerea proastă pe care mi-am exprimat-o despre el și despre modul său de a vedea viața. ”Prostănacul” a fost filat securstic sau natoistic, cum doriți, iar conform site-ului societatea.ro, preluat de adevărul.ro și de alte site-uri, ”în perioada 11 septembrie-28 octombrie 2024, Mircea Geoană ar fi fost de cinci ori acasă la deputata PSD Ana Maria Cătăuță, care locuiește într-un bloc de pe Bulevardul Pipera. De fiecare dată, candidatul la alegerile prezidențiale a fost fotografiat având o șapcă pe cap  și o pereche de ochelarii fumurii de soare, chiar și în zile în care afară ploua sau deși în garajul subteran unde stă deputata era aproape beznă. Potrivit sursei citate, Mircea Geoană poposea la domiciliul acesteia între o oră și două ore, iar apoi, în cazul vizitelor din prima parte a zilei, mergea la sediul unde își desfășoară activitățile de campanie, fiind urmat la scurt timp și de deputată”. Ideea pe care o emană toți cei care au scris pe subiect ar fi că vorbim despre un amantlâc, deși nimeni nu poate dovedi asta, însă grav este faptul că, după ce a fost pozat intrând pe poarta lui Vântu, fostul adjunct de la NATO trebuia să se ferească maxim de alte vizite interpretabile. Sigur, societatea de azi nu mai e cea de acum 15 ani, nici doamna Cătăuță nu e Vîntu, dar totuși Geoană arată, în continuare și cu asupra de măsură, că e gafeur.

 

 

În legătură cu ideea nu știu cui de a-l propune pe Ilie Bolojan premier al PNL, observ că liberalii, disperați, prind curaj și îi ofensează, la pachet, și pe Iohannis, și pe Ciucă, fără să aducă niciun deranj PSD-ului, pentru că Ciolacu anunțase deja că este dispus să desemneze un premier de la alt partid. Ca atare, nu este exclus ca alegătorul să zică da, e ok cu Bolojan, dar să nu dăm puterea doar unora, așa încât hai cu Ciolacu la Cotroceni. Mie așa mi se pare că se citește mișcarea asta propusă de nu știu cine, că de Ciucă în niciun caz, generalul a înghițit-o fiindcă n-a avut ce face. Despre Ilie Bolojan e plin Bucureștiul de bârfe și de ipoteze, ba că ar suferi de ceva grav, ba că ar fi pe rechizitoriul procuroarei Iorga Moraru în dosarul Coldea. Nu știu, nu mă bag, spun numai că iar avem un primar ridicat în slăvi și propus la vârf, pe modelul Iohannis, asta pare deja o genă din AND-ul PNL. Cât privește profilul politic și administrativ al lui Bolojan, se știe că acesta merge pe restructurări și tăieri din pix, fără a avea neapărat un fundament în studii de impact managerial. Este ușor să spui că dai afară 50% din personal, că tai subvențiile unor primării, că desființezi agenții și ministere, reviste culturale, contracte de promovare media, problema este să nu o faci obsesiv-compulsiv și să confunzi Oradea cu țara. Așa, ca amănunt, se pare că ilustrul Mesia liberal nu vorbește englezește deloc și spun asta pentru că s-a tot discutat despre engleza lui Marcel Ciolacu, cel care spune că se descurcă suficient încât să converseze cu Ursula și Meloni.

 

x

 

Vom mai vorbi despre aceste chestiuni, deocamdată, lasați-mă să mă bucur de o întorsătură a lucrurilor cum nu credeam să văd vreodată, fiindcă Trump și trumpismul reprezintă ultima nădejde că, așa cum spuneam, Occidentul nu se va îneca în propria sa vomă.

 

 

 

Gheorghe Smeoreanu

(Această rubrică apare în zilele de luni și joi)