La teatrul Alexandru Davila din Pitești va fi penultimul weekend al Festivalului Internațional de Teatru „Liviu Ciulei”. Spectatorii se vor bucura din nou, de un program artistic variat. Iată mai jos ce spectacole vor putea fi vizionate.
SÂMBĂTĂ, 23 NOIEMBRIE 2024
SCUFIȚA ROȘIE
Ora 11:30 – Sala Studio ,,Liviu Ciulei”
Adaptare după Frații Grimm
Dramatizarea Carmen Călin
Regia artistică Andreea Botescu-Boțîrcă și Mihai Savu
Scenografia Mihaela Dinu Pițigoi
Muzica Florin Dumitru
Regia muzicală Remus Negoșanu
Durata spectacolului 40 min.
Vârsta acceptată + 3 ani
Distribuţia:
Andreea Botescu-Boțîrcă, Cristina Muscalu, Aura Floroiu, George Slătioreanu, Mihai Savu.
Unul dintre basmele copilăriei, care a traversat mări, țări și generații, care a încântat milioane de copii și a rămas întipărit în memoria colectivă și totodată nostalgică a părinților și bunicilor, este „Scufița Roșie”. Actorii de la „Așchiuță” dau viață personajelor din „Scufița Roșie”, celebra poveste culeasă din folclorul european de către frații Grimm. Basmul descrie aventura unei fetițe pe care mama o trimite cu mâncare la bunica bolnavă. Pe drum, fetița iese din ascultarea mamei și se abate de la calea stabilită. Lupul este personajul negativ care, în final, primește pedeapsa meritată pentru răutatea lui. Este un basm cu tâlc, transpus fermecător în scenă de actorii care reușesc să le transmită spectatorilor mesajul că, în cele din urmă, binele învinge răul.
SPECTACOL SOLD OUT
SÂMBĂTĂ, 23 NOIEMBRIE 2024
Ora 19:00 – Sala Mare
FALSA SERVITOARE – TEATRUL “MARIA FILOTTI”, BRĂILA
de Pierre de Marivaux
Regia artistică Alexandru Mâzgăreanu
Traducerea Adrian Nicolae
Scenografia Andreea Săndulescu
Decorul Andreea Săndulescu
Durata spectacolului 1h 50 minute (fără pauză)
Vârsta acceptată +14
Distribuția:
Corina Borș, Ciprian Chiricheș, Blanca Doba, Emilian Oprea, Adrian Ștefan / Adelin Ilie
O comedie frumos schiţată, cu aspecte dramatice, cu stări conflictuale emoţionante, excelent construite, care ne dezvăluie treptat caligrafia regizorală semnată de Alexandru Mâzgăreanu (a montat, la Brăila, Tartuffe – 2018), modernitatea semnului teatral al scenografiei ce poartă semnatura Andreei Săndulescu, cursivitatea și jocul propus de regie actorilor devin codurile de bază pe care publicul le are la îndemână. Publicul devine prin implicare emoțională și activă, un permanent partener al actorilor, povestea te prinde și te responsabilizează, nu te lasă deloc indiferent!
Biletele pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală sau accesând următorul link
https://www.mystage.ro/spectacole/falsa-servitoare-4504?af=57
DUMINICĂ, 24 NOIEMBRIE 2024
RIDICHEA URIAȘĂ
Ora 11:30 – Sala Studio ,,Liviu Ciulei”
Adaptare după o poveste populară rusă
Regia artistică Florin Dumitru
Adaptarea Cristina Dumitru
Scenografia Mihaela Dinu Pițigoi
Ilustrația muzicală Remus Negoșanu
Durata spectacolului 35 min.
Vârsta acceptată + 3 ani
Distribuția:
Andreea Botescu-Boțîrcă, Ionuț Oanță, George Slătioreanu, Cristina Muscalu, Mihai Savu, Alina Diaconu, Gabriela Roșu, Aura Floroiu
RIDICHEA URIAȘĂ este povestea plină de haz despre bunicul care a plantat, în grădina sa, o sămânță de ridiche. Leguma a crescut neobișnuit de mare, iar când bunicul a vrut să scoată ridichea din pământ nu a putut răzbi de unul singur. A chemat-o în ajutor pe bunica, dar în zadar s-au chinuit pentru că ridichea nici nu se urnea din pământ.
A venit și nepoțica să îi ajute, dar ridichea era atât de bine înfiptă în pământ încât nu a fost chip să fie clintită.
Copiii se amuză teribil de acțiunea poveștii mai ales atunci când, în grădina bunicului, vin pisica, șoricelul și cățelul, ca să dea ajutor.
În cele din urmă, împreună, reușesc să scoată din pământ ridichea buclucașă.
Spectacolul vine cu o lecție importantă pentru micii spectatori, aceea a solidarității fiind foarte bine cunoscut faptul că ,,unde-s mulți puterea crește”.
Biletele pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală sau accesând următorul link
https://www.mystage.ro/spectacole/ridichea-uriasa-1674
DUMINICĂ, 24 NOIEMBRIE 2024
Ora 19:00 – Sala Mare
… ESCU – TEATRUL “STELA POPESCU”, BUCUREȘTI ÎN PARTENERIAT CU TEATRUL “SATIRICUS I.L.CARAGIALE”, CHIȘINĂU
de Tudor Mușatescu
Regia artistică Alexandru Grecu și Cristian Șofron
Decorul Alexandru Grecu
Asistenți scenografie Delia – Diana Ghizdăveț, Ecaterina Salimova
Costume Geanina Punkoști
Coregrafia Dumitru Tanmoșan, Ioana Macarie
Durata spectacolului 1h 45 minute (fără pauză)
Vârsta acceptată +12
Distribuția:
Pavel Bartoș*, Viorel Păunescu*, Cristi Neacșu*, Sorin Aurel Sandu*, Alexandru Floroiu*, Cătălin Frăsinescu*, Ludmila Gheorghiță**, Manuela Hărăbor*, Irina Rusu**, Daniel Filipescu*, Constantin Ghilețchi**, Damian Donos**, Ana-Maria Ivan*, Florentin Munteanu*, Cristina Marin Neagu*
* Teatrul „Stela Popescu”, București
** Teatrul Național „Satiricus I. L. Caragiale”, Chișinău
Povestea din „…ESCU” dă o senzaţie deja-vu, chiar dacă textul original datează din 1933. „…ESCU” nu este doar o comedie interbelică cu parfum de epocă care continuă povestea familiei lui Spirache Necșulescu, eroii mai celebrei “Titanic Vals”, ci și o satiră biciuitoare a năravurilor politice de ieri și de azi… Avem în meniu șantajul, intriga de partid, traseismul, norocul prostului și nelipsita ațâțare erotică, în cantitatea necesară să condimenteze viața politică. Vă sună cumva cunoscut ?
„Politica e ca moda! Evoluează, se schimbă, se preface. Și, după cum modei îi ești fidel schimbând-o, tot așa fidelitatea în politică nu e decât o nesfârșită serie de adultere!” spune personajul principal, Decebal Necșulescu.
Spectacolul „…ESCU” este pus în scenă de echipele artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” și Teatrului Național „Satiricus Ion Luca Caragiale”, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton, cu siguranţă de bun augur pentru viitorul relaţiilor culturale dintre cele două capitale – București și Chișinău.
SPECTACOL SOLD OUT