Am scris un articol împotriva lui Călin Georgescu și în comentarii mi s-a spus că n-am habar despre ce vorbesc deoarece omul a fost membru în Clubul de la Roma și a învățat meserie de la Mircea Malița. Drept urmare, precizez și eu că sunt psiholog și am studiat teologia, am o diplomă de expert ONU în populație și dezvoltare, o specializare în demografie istorică la Paris și am învățat meserie, ca să zic așa, de la Mihai Botez, dacă știți cine a fost. În concluzie, nici la Clubul de la Roma, nici la ONU, nici la școli înalte nu te învață că nu e bine să fii conspiraționist, că nu e sănătos să gândești problemele concrete în termen magici, că de la creștinism la misticism e cale lungă.
Acestea fiind spuse, precizez foarte clar că dacă m-aș întâlni la o cafea cu orice om care susține unele dintre teoriile lui Călin Georgescu, m-aș ridica și aș pleca, nu de teamă, cu toate că nu știi când astfel de persoane devin agresive, ci din plictiseală.
M-ar plictisi să mi se spună că returnarea sticlelor de plastic se face pentru ca unii să își recupereze nanocipurile. „Este exact ce vor ei să facă, au predat marfa de plastic, tot ce înseamnă nanocipuri și intră în tine ca într-un laptop”, a declarat Călin Georgescu, la podcastul „Realități cu Niculescu”, postat pe YouTube. Ca psiholog, spun că văzând aceste nanodeliruri, îl compătimesc pe domnul candidat la funcția de președinte al României.
M-a dezgustat Iohannis când și-a luat mândra și s-au dus la piramide înconjurați de SPP, dar o vizită în Egipt a lui Călin Georgescu s-ar lăsa cu o stupoare planetară. Despre piramidele egiptene omul a afirmat că „nu au fost încă folosite pentru ceea ce au fost ele create, (niște centre de energie extraordinar de puternice). Exact. Deci văd piramidele egiptene și nu au fost încă folosite. Astăzi, dacă-l așezi pe unul în fața piramidelor, el spune că nu există”.
Călin Georgescu nu crede că omul a ajuns pe Lună: „Domnule, știți cum e? Zic unii că a ajuns omul pe Lună. Eu nu, nu că nu cred. Sunt sigur că n-a fost așa”. Dacă s-ar fi îndoit, tot ar mai fi fost rezonabil, dar să spui că ești sigur, e nebunie curată. Vorba lui Adrian Năstase: ”Candidatul are un background academic serios, dar cred că, la un moment dat, a avut un şoc în viaţă, o iluminare de tipul celei pe care a avut-o Petrache Lupu de la Maglavit, devenind mistic/mesianic. Un fel de «deus ex machina», având misiunea să salveze poporul român şi să-l aducă la lumină”.
Cred că fostul premier este prea amabil, eu aș spune că trebuie să avem milă de Călin Georgescu deoarece stresul funcției de președinte îl poate duce la spital prin declanșarea unor deliruri greu de tratat. Omul nu e bolnav psihic, nu vreau să spun asta, dar are o personalitate accentuată, în sensul lui Karl Leonhard, care identifică ”firea exaltată” ce ”reacţionează mult mai intens la diferitele întâmplări, prin entuziasm sau disperare de cele mai multe ori, cauzele fiind mai degrabă nobile, superioare şi altruiste, decât egoiste; frica şi grija pentru propria persoană pot deveni excesive; se descurcă greu în viaţă, deoarece reacţiile lor deosebit de sensibile îi fac mai puţin apţi să înfrunte dificultăţile brutale ale existenţei”. De asta spun că personajul nu trebuie forțat, fiindcă îl putem avea pe conștiință.
Cu privire la ideile sale politice, apelez din nou la Blogul lui Adrian Năstase. ”Ideile lui sunt asemănătoare semănătoriştilor de acum 100 de ani, dar izolarea pe care o sugerează este imposibilă în lumea de azi, în care interdependenţa în materie de resurse, reţele financiare şi reţele de desfacere, pe spaţii mai largi, generează beneficii, dar, evident, şi unele dificultăţi pe care ar trebui să le gestionăm mai bine, prin conducători mai înţelepţi”, a scris Adrian Năstase pe blog.
Alaltăieri, Cristian Popa, membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României, spunea o chestiune cât se poate de concretă referindu-se, în subsidiar, la riscul de a-l avea președinte pe Călin Georgescu: „Creşterea nivelului dobânzilor din piaţă este o consecinţă directă a creşterii semnificative a incertitudinii şi a nervozităţii în rândurile finanţatorilor internaţionali ai ţării. Am observat în ultimele zile o scădere a lichidităţii interbancare pe fondul acestor incertitudini mai ample. De asemenea, s-a observat o deteriorare a fluxurilor de capital, acestea reversându-se, intrările de valută au devenit ieşiri, pe acelaşi fond de tensionare şi percepţie înrăutăţită a pieţelor internaţionale asupra României. Aceste evoluţii s-au dus pe dobânzi, au dus la creşterea dobânzilor din piaţă şi implicit la niveluri mai ridicate ale ROBOR”.
Așadar, poate oamenii nu au ajuns pe lună, poate că rețelele 5G sunt nocive, poate că piramidele sunt viitorul energetic al lumii, poate că sticlele de plastic conțin nanocipuri, dar avem deja o certitudine, anume că doar simpla posibilitate de a-l avea la Cotroceni pe Călin Georgescu afectează deja nivelul de trai.
În urmă cu un an, am publicat o carte intitulată ”Dragă Occidentule” în care vorbeam despre ipocrizia propagandei occidentale, despre excesul și ilegalitatea ce caracterizează unele comportamente ale Comisiei Europene, despre aberațiile culturii woke, despre necesitatea ca România să își apere identitatea națională și să își gestioneze responsabil resursele. Din paginile acestei cărți se poate observa că sunt naționalist, dar nu dus cu pluta, că sunt creștin, dar nu mistic, că sunt patriot, dar nu mesianic. În ce privește cele mai mici acceptări, ca să nu mai zic de simpatii, în legătură cu legionarismul și antisemitismul, nu am niciun dram de toleranță și mi-aș dori pedepse grele pentru cei care ignoră holocaustul și pogromurile.
Paul Celan vorbea, în legătură cu pogromul de la Iași, despre ”sălbăticia măcelurilor în stil românesc”. Mi-am notat această formulare și o am, pe un bilețel prins cu piuneza, chiar deasupra computerului cu care scriu.
În fine, Călin Georgescu a declarat, la o emisiune cu Horia Alexandrescu: ,,M-am întâlnit cu altă specie, în niciun caz cu o specie umană”. Ne este clar dacă această afirmație, făcută cu seninătate, dar referindu-se la membrii Forumului de la Davos, este o metaforă sau trebuie să o luăm ca atare. Nu este însă cazul să îl facem pe Călin Georgescu președinte pentru a afla, apoi, că îi duce pe români la luptă cu reptilienii.
Gheorghe Smeoreanu