Metode eficiente de abordare a durerilor musculare

0

Durerea musculară (mialgia) cel puțin o dată în viață a apărut în fiecare persoană. Aceste senzații neplăcute care însoțesc orice mișcare sunt familiare pentru toată lumea. Există multe motive pentru care apare durerea musculară. În consecință, și metodele de a o combate sunt multe.

În acest articol vom vorbi despre principalele cauze ale mialgiei, precum și despre metodele medicamentoase și nemedicamentoase de a o combate.

De ce apar durerile musculare?

Cea mai frecventă cauză a mialgiei este suprasolicitarea și activitatea fizică excesivă. În timpul antrenamentului fizic, apar microtraumatisme ale fibrelor musculare, iar 12-72 de ore mai târziu apare sindromul durerii. Alte cauze posibile ale durerii musculare includ:

  • leziuni ale țesuturilor moi – vânătăi, entorse și rupturi musculare;
  • crampele – contracțiile violente involuntare pot provoca, de asemenea, microtraumatisme (crampele sunt de obicei cauzate de deficiențe de electroliți, în special potasiu și magneziu)
  • boli infecțioase și autoimune – durerile musculare pot însoți atât răceala sau gripa „inofensive”, cât și boli mai grave (de exemplu, boala Lyme)
  • administrarea anumitor medicamente (de ex. statine – medicamente pentru scăderea colesterolului);
  • sindromul oboselii cronice;
  • deficiențe de anumite vitamine și minerale – deficiențele de magneziu, potasiu, vitamina D și/sau anumite alte substanțe pot provoca apariția durerilor musculare;
  • stresul cronic.

Esteimportant să consultați un medic cât mai curând posibil dacă durerea musculară persistă timp de mai multe zile, este însoțită de umflături sau febră și interferează cu viața de zi cu zi. Medicul va putea să determine cauza exactă a afecțiunii și să prescrie un tratament adecvat.

Remedii pentru durerile musculare

Cea mai simplă și mai accesibilă modalitate de a combate durerile musculare este căldura și frigul. Compresele reci sunt eficiente în primele 24-48 de ore după o leziune sau un efort intens. Aplicați comprese reci pe mușchi timp de 15-20 de minute de mai multe ori pe zi. Acest lucru poate reduce inflamația și durerea. Compresele calde pot fi aplicate la 48 de ore după leziune. Căldura poate ajuta la ameliorarea spasmelor și la îmbunătățirea circulației sângelui. Aceste metode sunt bune pentru durerea ușoară.

Dar pastilele pentru durerea musculară sunt recomandabile a fi utilizate atunci când durerea este severă sau acută. Dacă este cauzată de un spasm muscular sever, medicul poate recomanda un miorelaxant puternic – un medicament care relaxează mușchii.

Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor de durere musculară, medicii recomandă analgezice simptomatice. Cel mai adesea, sunt utilizate în acest scop medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), analgezicele și medicamentele combinate.

Printre cele mai eficiente și sigure remedii pentru durerea musculară este Antinevralgic. Ingredientele active incluse în compoziție elimină eficient durerea și reduc inflamația.

Important! Orice remedii pentru dureri musculare au contraindicații și sunt destinate numai utilizării pe termen scurt. Prin urmare, acestea pot fi luate numai în conformitate cu recomandările medicului. Dacă în termen de 3 zile de la începerea administrării lor durerile musculare nu scad sau apar simptome noi – trebuie să consultați din nou medicul.

Fiți sănătoși!