Simularea Evaluării pentru maghiari, la Vlădești!

0

Dacă luni la ora prânzului nu se știa despre vreun incident petrecut în cadrul probei de limba română de la Simularea Evaluării Naționale, spre seară au apărut informații despre un caz petrecut la Vlădești.
Aici, subiectele date celor 20 de copii erau de fapt destinate elevilor de etnie maghiară, însă acest lucru nu a putut fi observant la timp, doarece subiectele erau totuși în limba română. Dar cum s-a ajuns aici? Subiectele sunt descărcate de pe platformă în ziua examenului de către o persoană responsabilă desemnată în fiecare unitate de învățământ.
Din neatenție, la scoala din localitate, cine a dat jos subiectele le-a dat pe cele care erau destinate școlilor cu predare în limba maghiară. Acest lucru este specificat undeva pe draftul de subiecte, dar scris foarte mic, de nesizat chiar la prima vedere, decât poate de profesorii care s-au mai confruntat cu situația. Examenul a decurs chiar bine, deoarece subiectele erau în limba română, iar diferențele față de cerințe puteau foarte bine fi rezolvate și de către elevii de la școlile cu predare în limba română.
”Incidentul” a fost sesizat în momentul strângerii lucrărilor de către director și nu s-a mai putut face nimic, iar cum notele nu vor fi puse în catalog, examenul nu se va repeta. Totuși, directorul școlii va fi sancționat pentru acest incident. ”Regretabilă greșeală! Directorul școlii Vladești v-a răspunde disciplinar!” ne-a declarat ieri inspectorul școlar general, Dumitru Tudosoiu.

343 absenți la Matematică

Ieri s-a ținut în Argeș și proba la matetmatică de la Simularea de la Evaluarea Națională. Statistica arată că au fost înscriși automat în aplicația SIIIR un număr de 5215 elevi de clasa a VIII-a. Dintre aceștia , 4872 au fost prezenți, iar 343 au fost absenți.S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.