Ştiri de la IPJ

0

Motociclist acuzat de conducere agresivă!
Polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 28 de ani, din Pitești, care conducea o motocicletă pe bulevardul Frații Golești din Pitești, având un comportament agresiv. Mihai N., conducea o motocicletă marca Kawasaki pe care o accelera în mod repetat. Ca urmare a celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 580 de lei, conform OUG 195/2002, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile.
11 permise reţinute
Miercuri, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv. Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 208 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 35.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 11 de permise de conducere și au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.
La volan, băut
Polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat, miercuri, un bărbat de 40 de ani, din Costești, care conducea un autoturism pe blulevardul I.C. Brătianu din Pitești, în timp ce se afla sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care Sorin P. a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat. Dacă va fi găsit vinovat, riscă o pedepasă cu închisoarea d ela 1 la 5 ani.