Vilă distrusă de foc!

0



Marţi seara, pe raza comunei Stoeneşti, focul a mistuit o casă. Totul, se pare că a pornit de la un coş de fum necurăţat corespunzător. Imobilul se află chiar lângă şcoala din localitate, iar focul ameninţa să mistuie şi instituţia de învăţământ.


Incendiul a pornit la o casă de vacanţă a unei familii din Bucureşti. La Stoeneşti au petrecut o vreme, proprietara şi fiul său. Aceştia au un şemineu care le asigură căldura în casă, iar coşul din metal, s-a supraîncălzit, astfel că de la acesta s-a aprins acoperişul casei.
După ce au văzut că focul se ridică şi ameninţă tot ce este în jur, oamenii de la Primăria din comuna Stoeneşti, au intervenit imediat şi au solicitat şi sprijinul SVSU, care au protejat şcoala din centrul comunei care era la o distanţă de doar 1,5 m de casa cuprinsă de flăcări. Incendiul se manifesta la o casă tip P+1 din localitate, iar la sosirea primului echipaj de pompieri incendiul se manifesta generalizat la construcție, cu posibilitatea propagării la o altă construcție din imediata apropiere, respective şcoala.Pompierii câmpulungeni au localizat incendiul, din fericire nu au fost victime surprinse în interior. S-a intervenit cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD de prim ajutor calificat de la Detașamentele de Pompieri Câmpulung și încă o autospecială de stingere cu apă și spumă de la Punctul de Lucru Rucăr. Primăria comunei Stoeneşti a acordat sprijin familiei din Bucureşti, un tractor cu 4 sa lariaţi ai primăriei au ajutat la descongestionarea zonei.
Echipajul SMURD a asistat o persoană din vecini care posibil să a avut un atac de panică. De asemenea din interiorul casei, pompierii au evacuat o butelie de gaze, care prezenta pericol de explozie. B.Radu