La 15 ani condamnat pentru agresiune!

0

Un minor, în vârstă de 15 ani, a fost condamnat după ce în februarie 2022 a lovit un alt minor şi l-a lăsat inconştient într-un parc din Piteşti. Micul agresor a fost judecat pentru loviri şi alte violenţe, iar magistraţii Judecătoriei Piteşti, unde a avut loc procesul, au dat sentinţa. Inculpatul a primit pedeapsa măsurii educative a asistării zilnice pe o durată de 6 luni şi va trebui să-i plătească daune victimei.
În februarie 2022, minorul S.I.D., care avea pe atunci 14 ani, se afla într-un parc din cartierul Craiovei cu alţi prieteni. Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, pe 3 februarie 2022, un grup de opt tineri (şapte băieţi şi o fată) s-au strâns în Parcul Tineretului. La un moment dat, victima l-a rugat pe unul dintre prieteni să îi ceară fetei care era alături de ei contul de Facebook, lucru cu care aceasta a fost de acord. De faţă era şi S.I.D care, potrivit unui martor, a fost invidios pe cel care ceruse contul de Facebook.Victima a plecat la toaletă cu unul dintre martori şi în timpul în care a lipsit, agresorul a pus la cale atacul. S.I.D. le-a cerut celor prezenţi să filmeze când îl loveşte. Atunci când băiatul a revenit în parc, S.I.D. l-a lovit cu violenţă cu pumnul în faţă. Tânărul a căzut secerat pe asfalt, după care agresorul i-a spus celui care filmase scena: „Hai să mergem” şi băiatul rănit a fost abandonat pe caldarâm. La scurt timp imaginile au devenit virale şi totul a ieşit la iveală. Minorul în vârstă de 14 ani a fost reţinut o noapte pentru atacul violet, ulterior fiind plasat sub control judiciar.

Obligat să achite daune morale

Minorul a fost trimis în judecată sub acuzaţia de loviri şi alte violenţe. Judecătoria Piteşti a dat sentinţa zilele trecute. „… aplică inculpatului, S.I.D. măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe (…), impune inculpatului, ca pe durata executării măsurii educative a asistării zilnice să urmeze un curs de pregătire şcolară sau formare profesională, să nu se apropie de persoana vătămată, T.A.S., la o distanţa mai mică de 100 de metri, să nu comunice pe nicio cale cu aceasta şi să se prezinte la Serviciul de Probatiune la datele fixate de consilierul de probatiune”, se precizează în sentinţa Judecătoriei Piteşti. Instanţa a admis cererea părţii vătămate şi a dispus ca S.I.D.,acum în vârstă de 15 ani, prin părinţii lui, să plătească daune morale în valoare de 10.000 de lei. De asemenea este obligat să achite cheltuieli de judecată în valoare de 900 de lei. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.