I-a tăiat gâtul cu sticla

0

Un scandal izbucnit la un magazin stătesc, din comuna Muşăteşti, a sfârşit prost pentru doi bărbaţi. În timpul încăierării au fost răniţi amândoi, doar unul dintre ei, a fost la un pas de moarte după ce adversarul l-a tăiat la gât, pe mâini şi pe torace cu o sticlă spartă. Au ajuns la spital împreună, dar de acolo agresorul a fost dus în arest. Este acuzat de tentativă de omor!
Duminică, de sărbătoarea Sfântului Gheorghe, un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din comună Muşăteşti, a mers la magazinul din sat. Este vorba de o unitate în care se vând atât produse alimentare cât şi alcoolice, având o mică terasă. Acolo l-a întâlnit pe Mihai I., de 39 de ani, din aceeaşi localitate. Cu toate că era în jur de 12.30, Mihai I. reuşise performanţa de a se îmbăta. Cu minţile răvăşite de alcool, acesta şi-a amintit de un conflict ce avusese loc înainte cu 3 ani între el şi consătean. S-a luat la ceartă cu el şi, în scurt timp, discuţia aprinsă a degenerat. Bărbaţii s-au luat la bătaie. În timpul încăierării, Mihai I. a spart o sticlă şi l-a atacat pe bărbatul de 31 de ani. A lovit în toate direcţiile cu ciobul, provocându-i victimei mai multe răni. Cei doi lucrează ca zilieri în comună Muşăteşti. Agresorul este cunoscut cu viciul băuturii, spre deosebire de victimă despre care sătenii spun că nu consumă alcool.

Ciobul i-a atins vena jugulară

„În urmă cu două zile, la Muşăteşti, a avut loc un conflict între doi bărbaţi. Este vorba de un atac pe care autorul l-a săvârşit asupra victimei cu o sticlă spartă. Există o rană la gât, mai adâncă, în zona jugulară, care i-a pus viaţa în pericol victimei. Ambii bărbați au ajuns la spital pentru că în timpul agresiunii s-au împins şi s-au lovit”, a declarat Laurenţiu Palaghiea, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş. Bărbatul, în vârstă de 31 de ani, mai are răni pe braţe şi în zona toracelui, provocate tot cu sticla spartă. Acesta se află internat la Spitalul Municipal Curtea de Argeş şi ieri medicii intenţionau să-l supună unei intervenţii chirurgicale. După scandal, la faţa locului au intervenit polițiștii Secției de Poliție Rurală Domnești, ulterior cazul fiind preluat de Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, împreună cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș. Mihai I. a fost dus la spital pentru îngrijirile de care avea nevoie apoi a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. El este acuzat de tentativă de omor.
Luni a fost prezentat Tribunalului Argeş cu propunerea arestării preventive iar judecătorii au admis cererea şi au emis pe numele lui un mandat pentru 30 de zile. Acesta a fost reprezentat de un avocat din oficiu în faţa instanţei şi imediat după ce a aflat sentinţa a depus contestaţie. Va rămâne în arest până când Curtea de Apel Piteşti va judeca solicitarea. M.Sandu