Planul de Management al Riscului la Inundații a fost avizat

0
3

Planul de Management al Riscului la Inundații aferent Administrației Bazinale de Apă Argeș Vedea a primit vineri avizul favorabil din partea membrilor Comitetului de Bazin Argeș-Vedea.
Scopul general al Planului de Management al Riscului la Inundații (PMRI) Ciclul II este acela de a gestiona și reduce riscul la inundații pentru populație, economie, mediu și patrimoniu cultural, contribuind în același timp la atingerea obiectivelor de îmbunătățire/conservare a calității corpurilor de apă și habitatelor naturale, faunei şi florei sălbatice.
Planul de Management al Riscului la Inundații cuprinde concluziile Evaluării Preliminare a Riscului la Inundații, obiectivele de management al riscului la inundații, Hărțile de Hazard și de Risc la Inundații, Programele de Măsuri și prioritizarea acestora, Planul de monitorizare a implementarii măsurilor etc. Elementul central al planului îl constituie Programul de Măsuri. Acesta poate include măsuri structurale și/sau măsuri non-structurale. Măsurile structurale pot fi măsuri de „infrastructură gri”, precum barajele, digurile și alte astfel de construcții cu rol de protecție și de diminuare a efectelor inundațiilor, sau de ”infrastructură verde”. Acestea din urmă mai sunt denumite și măsuri bazate pe natură. Exemple sunt renaturarea albiilor majore și minore ale râurilor, restaurarea meandrelor, a zonelor umede, împăduriri și alte lucrări cu rol de prevenire a formării de torenți și a eroziunii solului.Măsurile non-structurale nu au rol de protecție directă ci de prevenire, pregătire și răspuns la inundații. n
În spațiul hidrografic Argeș-Vedea au fost raportate 39 de zone cu risc potenţial semnificativ la inundaţii (APSFR).  I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.