Proprietari de câini amendaţi

0

Pe parcursul a 3 zile, poliţiştii argeşeni au făcut controale la deţinătorii de câini, verificând în special animalele din rasa ogar despre care se ştie că sunt folosite la braconaj. 31 de proprietari au fost verificaţi. 

Joi, sâmbătă şi duminică, polițiștii din cadrul Biroului Protecția Animalelor Argeș, împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș și cu polițiștii Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului, au desfășurat o acțiune pentru verificarea respectării condițiilor de deținere a câinilor, precum și prevenirea infracțiunilor de braconaj cinegetic comise prin folosirea câinilor ogari și metiși ai acestora, anunţă IPJArgeş.

În cadrul acțiunii, polițiștii au verificat 31 de proprietari de astfel de câini. După efectuarea verificărilor, ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 42 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 51.000 de lei, conform OUG 155/2001 privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân, ca urmare a nerespectării de către deținători a obligațiilor privind identificarea prin microcipare și sterilizare, a mai precizat sursa citată. M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.