Violator condamnat la 3 ani cu executare

0
0

Un piteştean, în vârstă de 49 de ani, care a încercat să violeze o tânără, în vârstă de 20 de ani, în veceu, în Parcul Lunca Argeşului, a fost condamnat. Procesul a durat mai puţin de două luni după ce a trecut de camera preliminară. Inculpatul a recunoscut faptele. A primit 3 ani închisoare, cu executare.

Iulian Mădălin B., a fost trimis în judecată în luna ianuarie a acestui an, pentru tentativă de viol. În aprilie, după ce dosarul a trecut de camera preliminară, a avut loc primul termen de judecată pe fond.

Atunci inculpatul a depus o cerere pe care magistraţii au admis-o: „Încuviinţează cererea inculpatului de aplicare a procedurii simplificate, apreciind ca sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de art.374 alin.4 C.p.p. şi ia act de faptul că recunoaşte în totalitate fapta pentru care a fost trimis in judecată, solicită aplicarea procedurii simplificate”, se precizează în decizia Judecătoria Piteşti. La următorul termen instanţa a rămas în pronunţare şi în urmă cu câteva zile a fost dată decizia. „… condamnă pe inculpatul, B.I.M. la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la viol, (…) aplică inculpatului pe lângă pedeapsa principală stabilită, pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, şi de a se apropia de persoana vătămată, E.R.A., la o distanţă mai mică de 100 de metri, pe o durată de 3 ani, după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate.

Pedeapsa se va executa în condiţiile art. 60 C.pen., în stare de detenţie ”, a hotărât instanţa. Victima nu s-a constituit parte civilă în proces. Decizia nu este definitivă, dar fiind vorba de un acord de recunoaştere este greu de crezut că inculpatul va declara apel.

Este inclus în Registrul agresorilor sexuali

Anchetatorii au stabilit că Iulian Mădălin B., de 49 de ani, din Piteşti a întâlnit-o pe data de 2 octombrie anul trecut, pe tânăra în vârstă de 20 de ani, de altă naţionalitate, şi a convins-o să meargă împreună în Parcul Lunca Argeşului. Acolo, fata s-a dus la veceu. Individul a urmărit-o şi a intrat peste ea încercând să o violeze. Tânăr a reușit să fugă și să strige după ajutor.

Totul s-a petrecut ziua, dar în parc nu era multă lume, aşa că bărbatul a reuşit să fugă. Din fericire individul a fost surprins de camerele de de supraveghere montate la intrarea în parc şi a fost identificat. A fost arestat preventiv pe 6 octombrie 2022 şi măsura a fost menţinută până în prezent. Bărbatul era cunsocut ca agresor sexual. În decembrie 2019 a fost condamnat, definitiv, la un an închisoare, cu executare, pentru act sexual cu un minor. Individul a fost acuzat că a păcălit o copilă, în vârstă de 14 ani, căreia i-a dat bani şi a dus-o în uscătoria unui bloc, acolo unde a întreţinut relaţii sexuale cu ea.

Tot atunci, judecătorii Curţii de Apel Pitești care au dat sentinţa au dispus prelevarea de probe biologie de la inculpat şi includerea lui Registrul agresorilor sexuali.  M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.