Stareții și starețele din Argeș întâlnire la cota 1200

0
0
  • Cu ocazia Sinaxei a fost felicitat și Calinic, pentru ziua de naștere

La Mănăstirea argeșeană Sfântul Ilie Paltinul de la Piscul Negru, aflată la cota 1200 pe Transfăgărășan a fost organizată marți sinaxa stareţilor şi stareţelor din Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului. 
Evenimentul s-a desfășurat în acest spațiu duhovnicesc deosebit, la acest Sfânt Altar care poartă hramurile Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul și Acoperământul Maicii Domnului și care a fost ridicat cu multă jertfă în perioada anilor 1994-2015. Sinaxele nu sunt doar niște întâlniri protocolare sau administrative, ci sunt întâlniri duhovnicești statutare care au un rol foarte important, anume acela de a se cunoaște mai bine între ei monahii și de a întări comuniunea între mănăstiri și monahi și flacăra credinței aprinsă, care trebuie să crească mereu în intensitate. Pentru început, ÎPS Calinic a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi, iar pe lângă stareții și starețele mănăstirilor din Argeș, la acest eveniment au participat și consilierii eparhiali, precum și părinții protopopi din cele șase protopopiate ale Eparhiei. Totodată, fiind și ziua de naștere a ÎPS Calinic , care a aniversat 79 de ani toți cei prezenți au avut ocazia să-i transmită urări de sănătate. După cum se știe, Episcopul Argeșului și Muscelului este născut pe 6 iunie 1944, din părinţi ortodocși români, Elena si Haralambie, numindu-se din botez Constantin.
În anul 1990 Sfântul Sinod a decis reînfiinţarea Episcopiei Argeşului, ocazie cu care arhiereul vicar Calinic Argatu Argeşeanul a fost ales episcop eparhiot în 27 septembrie şi înscăunat la 18 noiembrie. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.